BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütü öldüremedi, hastane öldürdü!

Batman'daki saldırıda ağır yaralanan komiser yardımcısının, kaldırıldığı hastanede bir sağlık skandalına kurban gittiği ortaya çıktı.

Abone ol

Batman'da PKK'nın hain saldırısı sonrası yaralanmıştı Komiser Yardımcısı Adem İlkılınç.. Önce Batman Devlet Hastanesine, oradan da Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesi'ne yaralı olarak kaldırılan İlkılınç'ın beyin ölümünün gerçekleştiği belirtilerek bir süre sonra yaşam destek ünetesinden çıkarıldı..

Korkunç gerçek ise o an ortaya çıktı. Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İlkılınç aslında o sırada yaşıyordu ve doktorların hatası sonrası fişi çekildi. Çekilir çekilmez yaşadığı bedensel tepkilerle ortaya çıktı..

Hemen tekrar yaşam destek ünitesine bağlandı ama arada geçen o birkaç dakika komaya girmesine neden oldu..

İlkılınç, önceki gece PKK'nın saldırısı sonrası çatışmaya giren ve 'Teslim olun' çağrısı yapan ilk güvenlik görevlisiydi. Ancak bu çağrılarına karşılık otomobilde bulunan teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açmıştı.

Açılan ilk ateşte Batman Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Adem İlkılıç ağır yaralı olarak Kayseri Devlet Hastanesi'ni kaldırılmıştı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Batman ilinden ambulans helikopter ile hastanelerine nakli yapılan Komiser Adem İlkkılıç'ın daha önce beyin ölümü gerçekleştiğini hatırlatarak, "Durumu ağır olan polisimiz, hastanemize sevki yapıldı. Biz de kabul ettik. Acil servisimize kabul ettikten tahminen iki saat sonra güvenlik görevlimiz kalp durması sonucu hayatını kaybetti. Şehidimiz için yaptığımız müdahaleler sonuç vermedi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine başsağlığı diliyoruz." dedi ancak yaşanan skandal milyonları bir kez daha kahretti.

UĞUR DÜNDAR: KAYSERİ'DEKİ OLAYLAR ÖRTBAS EDİLİYOR

Sözcü Gazetesi'nin manşetindeki bu skandal haberi yorumlayan usta Gazeteci Uğur Dündar ise olaya bambaşka bir yerden yaklaşarak yeni bir tartışma başlattı. Radyo D'de yayınlanan Uğur Dündar ile Radyo Arenası programında konuşan Uğur Dündar, yaşanan bu skandalı yorumlarken, sunucu Hakan Gündüz'ün, "Peki bunun hesabını kim verecek?" sorusu üzerine, "Hastane Kayseri'de olduğu için bir şey diyemiyorum. Kayseri'de olan tüm olaylar nedense örtbas ediliyor. Kimse o şehirde olan olayların üzerine gitmiyor. Nedenini biliyoruz ama söylememek daha iyi" yorumunda bulundu.

Dündar, sunucunun, "Bazı devlet büyüklerinin o kentin insanı olmasından kaynaklanan bir durumdan ötürü mü bunu söylediniz?" sorusuna ise, "Ben bir şey söylemek istemiyorum. Sadece o kentte bazı olayların örtbas edildiğini vurgulamak istedim" dedi.