BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Terör mağdurlarından CHP'ye öfke

TEMADER üyeleri, Kılıçdaroğlu'nun genel af sözlerini protesto etti, CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

Abone ol

Tüm Terör Mağduru ve Aileleri Güçbirliği Derneği (TEMADER) üyeleri, CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel afla ile ilgili yaptığı açıklamaları protesto etti.

TEMADER üyesi bir grup, CHP Genel Merkezi önünde toplandı. Genel Merkezin etrafındaki demir parmaklıklara siyah çelenk bırakan dernek üyeleri, burada açıklama yapmak istedi.

Dernek üyeleri, polisin burada açıklama yapılmasına izin vermemesi üzerine, açıklamayı genel merkezin karşısındaki boş alanda yaptı. CHP Genel Merkezi'ndeki özel güvenlik görevlilerinin, bu sırada çelengi parmaklıklardan kaldırdığı gözlendi.

TEMADER Genel Sekreteri Hacı Kayaer, yaptığı açıklamada, genel af vaadinin şehitlerin kemiklerini sızlattığını ve ailelerini üzdüğünü belirterek, genel af vaat eden sözlerin Atatürk'ün kurduğu CHP'nin genel başkanına yakışmadığını kaydetti.

Kayaer, şöyle konuştu: "Umut ederiz ki, Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri parti yönetimi ve teşkilatları tarafından benimsenmemiştir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için binlerce asker, polis, öğretmen, doktor, hemşire, memur, korucu şehit verilmiş ve bunun iki katı kadar gazimiz de sakat kalmıştır. Onlar, kendilerine sahip çıkılması beklerken, Kılıçdaroğlu aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatan, ailelerini ve kahraman gazilerimizi derinden üzen genel af açıklaması yapmıştır. Merak ediyoruz, Kılıçdaroğlu'nun vicdanı rahat mıdır?"

Şehit aileleri ve gazilerin, Türküyle, Kürdüyle bu ülkede yaşayan insanların huzuru ve güvenini korumak uğruna bedel ödediklerini, ödemeye devam ettiklerini ifade eden Kayaer, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler, terör ve teröristlerin ödüllendirilmesini değil, bu ülkenin gerçek sahipleri olarak şehit ailelerine ve kahraman gazilerimize sahip çıkılmasını bekliyoruz. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamayı yapmadan önce teröre karşı en büyük bedelleri ödeyenler olarak bize sormasını, ne düşündüğümüzü öğrenmeye çalışmasını beklerdik. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı af çağrısını tüm şehit aileleri ve gaziler adına kınıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun oy hesabıyla yaptığı bu talihsiz açıklama, bizleri derinden yaralamıştır."

Kayaer, bir gazetecinin sorusu üzerine de Anayasa değişiklik paketinin gazilere pozitif ayrımcılık öngördüğünü, bu nedenle referandumda "evet" oyu kullanacaklarını söyledi.

Açıklamanın ardından gruptakiler, CHP binası önünden ayrıldı.