BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

40 yelkenli kupa için yarışacak

Bu yıl 25.'si düzenlenecek olan Amiraller Kupası Yat Yarışları, 3-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Abone ol

Daha önceki yıllarda İstanbul ve Mudanya Yelken kulüplerinin organize ettiği 'Amiraller Kupası Yat Yarışları', bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Mudanya ve Zeytinbağı belediyelerinin de desteği ile daha geniş katılımlı olarak hayata geçirilecek.

Eker'in ana sponsorluğunda düzenlenen ve yaklaşık 40 yelkenlinin katılması beklenen yarışların İstanbul-Mudanya etabı özel ödülü, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek.

'Amiraller Kupası Yat Yarışları'nın birinci etabı, 3 Eylül Cuma günü saat 19.00'da İstanbul Kalamış Koyu'ndan start alacak ve 4 Eylül Cumartesi günü Zeytinbağı İskelesi'nde son bulacak.

Yarışların ikinci etabı ise 5 Eylül Pazar günü Mudanya İskelesi'nden start alacak olup İstanbul Kalamış Koyu'nda son bulacak. Yarışa katılan her sporcuya 25. yıl nedeniyle birer anı madalyası verilecek.

BURSA'NIN TURİSTİK MEKANLARI GEZİLECEK

Yarışların birinci etabı, Zeytinbağı İskelesi'nde son bulacak. Yarışa katılan teknelerin kaptanları ve personeli, aynı gün Bursa'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen gezi organizasyonu ile kentin önemli turizm değerlerinin tanıtılması hedefleniyor.

Gezinin ardından da Büyükşehir Belediyesi Mudanya Sosyal Tesisleri'nde ödül töreni gerçekleştirilecek. Törene, çeşitli illerden gelen yelkenciler ve yarışseverler katılacak.

İSTANBUL DIŞINA ÇIKAN TEK YARIŞ

Yaşamını yitirmiş amiraller anısına gerçekleştirilen yarışlara, 14 - 17 metre arası tekneler katılıyor. 5'i boy ve ağırlıklarına göre, biri de destek sınıfı olmak üzere toplam 6 sınıfta gerçekleştirilecek yarışlar, Marmara'da İstanbul dışına çıkan tek yarış olma özelliği taşıyor.