BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Terim de cemaat lideri mi?

Hakan Ünsal'a yöneltilen tarikatçı suçlaması doğru mu? Hakan Ünsal ne dedi

Abone ol

Önce sarı-kırmızılıların eski yöneticisi Fatih Altaylı, Yeni Harman dergisine verdiği röportajda “Galatasaray’daki son tarikatçı Hakan Ünsal’dı, onu da ben yolladım” dedi. Ünsal da bu sözlere, “Dini inancımdan dolayı kovuldum. Altaylı, ’Tarikatçı futbolcu’ yakıştırmasıyla neyi kastediyor? Türkiye’de insanların yüzde 70’i bir cemaate bağlı ya da gönül bağlılığı var. Bu tarikatçılıksa, kabul. Zaten buyum da” sözleriyle yanıt verdi.

Futboldan koptuktan sonra spor yorumculuğu yapan Hakan Ünsal, o süreçte yaşananları ve bunca yıl neden sustuğunu şöyle anlattı:

DİNİNİ YAŞAMAYA ÇALIŞAN NORMAL BİR İNSANIM

Türkiye’de insanların hassas olduğu, sihirli kelimeler var; tarikat, şeriat ve dinci gibi. Fatih Altaylı bizim takımdan gönderme nedenini ’sanki tarikat bağlantımız varmış’ gibi göstererek açıkladı. Ancak ben ve arkadaşlarım onun anlatmaya çalıştığı gibi insanlar değiliz. Biz normal, bu ülkenin çoğunluğunu oluşturan insanlar gibi namaz kılan, oruç tutan, dinini yaşamaya çalışan insanlarız.

FETHULLAH GÜLEN'LE BAĞLANTISI VAR MI?

Türkiye’de o anlamda pek çok cemaat var. Fethullah Gülen Hoca Efendi de onlardan biri. Birçok insanın değer verdiği bir insan. Hoca Efendi gibi pek çok insanın saygı duyduğu çok insan var. Ben genel olarak konuşurum. Bir çok insanın vardır, benim de vardır. Bu insan akrabalarımdan biri de olabilir. Hoca efendi olur başka birileri de olabilir. Zaten bir cemaate üye olmak için üyelik formu doldurmuyorsunuz.

GÜLEN HAKKINDAKİ İDDİALARA İNANMIYOR

Komedi. İşi tamamen başka yerlere çekmek için ortaya atılan iddialar. Türkiye’de böyle bir şey olabilir mi. Çok komik şeyler bunlar.

GENÇLERİ CEMAATE SOKMAYA ÇALIŞTI MI?

Aşağıdan gelen çocuklara düzgün yaşamalarını, içki, sigara kullanmamalarını, geceleri gezmemelerini öğütlerdim. Ama sadece nasihat ve öğüt olarak. Hiç kimseye bunu niye yapmıyorsunuz, neden böyle davrandın diye baskı kurmadık. Kuramazsınız zaten, herkesin bir iradesi var, karar verme hakkı var.

HAKAN ŞÜKÜR CUMA NAMAZINA GİTMEYEN FUTBOLCUYU KADROYA ALDIRMIYOR MUYDU?
Saçma iddialar bunlar. Cuma namazına gelmeyen futbolcuların kadroya alınmaması ne demek. Fatih Terim buna izin verebileceği nasıl düşünülüyor. Eğer veriyorsa Fatih Hoca da cemaat lideri olmaz mı?

Hakan Ünsal namaz kıldığı için televizyonda spor yorumculuğu yapıyor denirse bu artık, ağır konuşacağım ama, ’bilmem neyin bilmem neyi’ olur.

Kaynak: Vatan