BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Terhisine 10 kala şehit oldu

Elazığ'da dün PKK'lı teröristlerce karakola düzenlenen taciz ateşinde şehit düşen askerin terhisine sadece 10 gün kalmıştı.

Abone ol

Terör örgütü PKK üyeleri akşam saat 18.15 sıralarında Arıcak ilçesine bağlı Bükardı Beldesi jandarma karakoluna yaklaşık 600 metre mesafede taciz ateşinde bulundu. Bu sırada Cem Havale isimli asker şehit oldu.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, karakola yaklaşık 600 metre mesafeden üç koldan ateş edildiğini belirterek, teröristlere termal kameralı tankla anında karşılık verildiğini söyledi.

Askerin atılan tek mermiyle şehit olduğunu ifade eden Muşmal, ''Yoğun şekilde cevap verilmiş. Bölgede son 15 gündür çok ciddi hareketlilik vardı. Teyakkuz halindeydik. Ama maalesef bir askerimiz şehit oldu. Bölgede operasyon çok geniş şekilde sürüyor. Onlardan da çok kayıp olduğunu düşünüyorum, ama tabi karanlık, sayı vermemiz mümkün değil'' dedi.

Şehit asker için yarın Elazığ Asker Hastanesi'nde tören düzenlenmesi bekleniyor.

EVİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Bükardı beldesi jandarma karakoluna teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan jandarma er Cem Havale'nin Edirne'nin Tayakadın köyündeki babaevi Türk bayraklarıyla donatıldı. Edirne merkeze bağlı Tayakadın köyünde Cem Havale'nin şehit haberinin alınması üzerine, ailesi ve köy halkı, büyük üzüntüye boğuldu. Şehit erin babaevi ile köyün her tarafı Bayraklarıyla donatıldı. Köy sakinleri, şehit olan Havale'yi 15 gün önce yaşamını yitiren babasının yanında toprağa vermek için hazırlıklara başladı.

TEK OĞLUMU ŞEHİT VERDİM

Şehit annesi Rukiye Havale, ''Acımız büyük, vatan sağ olsun. Tek oğlumu şehit verdim'' dedi. Eşinin de 15 gün önce vefat ettiğini ifade eden Rukiye Havale, şunları kaydetti: ''Oğlum babasının cenazesine geldiğinde zaten çok üzgündü. Kendi elleriyle babasını toprağa verdi. Oğlumun tezkeresini almasına 10 günü vardı. Dün akşam telefonla görüştüm. (Anne beni merak etmeyin, ben çok iyiyim) dedi. Telefonla görüşmemizden bir süre sonra şehit olduğu haberi geldi. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Vatan sağ olsun.''

TERÖRÜN KÖKÜ KAZINMALI

Abla Cemile Havale de şehit olan kardeşinin fotoğraflarına sarılarak gözyaşı düktü. Şehit askerin amcası Ekrem Havale ise Türkiye'de çok canlar yandığını ve artık terörün kökünün kazınması gerektiğini söyledi. Şehit jandarma er Havale'nin cenazesinin, bugün Elazığ'daki askeri törenin ardından Edirne'ye getirileceği ve yarın yapılacak törenin ardından Tayakadın köyünde toprağa verileceği öğrenildi.