BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Rusya Abhazyaya saldırdı

G. Osetya'daki çatışmaların Kafkasya'daki diğer bölgelere sıçramasından korkuluyordu. Korkulan oldu...

Abone ol Gürcistan'ın batısında, Abhazya yakınındaki sınır kenti Zugdidi'nin bombalandığı da belirtildi.

Gürcistan'ın yeniden bütünleşmeden sorumlu Devlet Bakanı Temur Yakobaşvili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zugdidi'nin bombalandığını belirtti.

Rusya, BM'den Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgelerinden Abhazya yakınındaki gözlemcilerini çekmesini istemişti.

"Gürcistan'la diplomatik ilişkiler kesilmedi"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigoriy Karasin, Rusya ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmediğini, Tiflis'teki Rusya Büyükelçiliği'nin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Rus İnterfaks ajansının haberine göre Karasin, “Rusya ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkiler devam ediyor. Tiflis'teki büyükelçiliğimiz çok etkin bir şekilde çalışıyor. Belki normal zamanlardakinden çok daha etkin” dedi.

Karasin, Tiflis'teki Rusya Büyükelçiliği'nin tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki siviller, yaşlılar, çocuklar ve yaralıların tahliyesi için oluşturulması planlanan koridorun alt yapısını hazırlamak için Gürcü yetkililerle temas halinde olduğunu belirterek, “Bu, Tiflis'teki büyükelçiliğimizin üzerinde çalıştığı konulardan sadece biri” dedi.

2 binden fazla ölü

Karasin, Gürcistan'ın Güney Osetya'nın başkentine düzenlediği saldırıdan dolayı iki binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Gürcü birliklerinin saldırıları sonucu Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali ve civar köylerden 30 binden fazla insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını da belirtti.