BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Terastaki heykeltraş 50sinde üniversiteli oluyor

Yalova'da halk arasında terastaki heykeltraş olarak bilinen Uygur 50 yaşında üniversiteli oluyor

Abone ol

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde 50 yaşına kadar çeşitli işlerde çalıştıktan sonra emekli olan Ali Uygur, evinin çatısına kurduğu atölyede heykel ve rölyeflerler yapıyor.

Çocukluğundan beri çamurdan heykeller yaptığını söyleyen Ali Uygur, emekli olduktan sonra hep hayalini kurduğu heykeltıraşlıkla uğraşmaya başladığını belirtti. İlk önceleri evinin bir odasında amatör işler yaptığını, daha büyük çalışmalar yapmaya başlayınca odanın yetersiz kaldığını ifade eden Uygur, bunun üzerine atölyesini yaşadığı apartmanın teras katına taşıdığını anlattı.

Halk arasında "Terastaki heykeltıraş" olarak anılmaya başlayan Uygur, "Ben bu işin eğitimini almadım. Tamamen içimden geldiği gibi çalıştım. Çocukluğumdan beri hep bir heykeltıraş olmayı hayal ettim. Ama maddi sıkıntılar benim bu konuda eğitim almamı engelledi. Emekli olduktan sonra çok sevdiğim bu işi yapmaya başladım" dedi.


Heykeltıraşlık eğitimi almak isteyen 50 yaşındaki Ali Uygur, çalışmalarının yanı sıra bir yandan da gelecek yılki üniversite sınavlarına hazırlanıyor.