BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.408,56
HABER /  GÜNCEL

Temizlik işçisinden insanlık dersi

Adıyaman’da çöpçülük yapan bir kişi, değeri 150 bin TL olan 1 buçuk kilo altını sahibine teslim ederek insanlık dersi verdi. <br/>Adıyaman B...

Abone ol

Adıyaman’da çöpçülük yapan bir kişi, değeri 150 bin TL olan 1 buçuk kilo altını sahibine teslim ederek insanlık dersi verdi.
Adıyaman Belediyesinin temizlik işlerini yapan firmada 10 yıldan beri çöpçülük yapan 6 çocuk babası Abuzer Çelik, bulduğu altınları teslim ederek insanlık dersi verdi. Sümer Meydanı Harıkcı Caddesi üzerinde kaldırım ve caddeyi temizleyen Abuzer Çelik, yeri süpürürken bir kutu buldu. Kutunun içine baktığında altınları gören çöpçü, kutunun kapağını kapatarak meydanda bekleyen polis memurlarının yanına gitti.
Kutunun içerisinde bulunan ve piyasa değeri 150 bin TL civarında olan 1 buçuk kiloya yakın altını polise teslim etti. 10 yıldan beri çöpçülük yapan ve insanlık dersi veren çöpçü, altınları Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Ali Yaylagül’e teslim etti. Altınları kuyumculara toptan altın satan bir firmanın çantacısı tarafından düşürüldüğü öğrenildi.
Altınları bulan çöpçüye Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Ali Yaylagül tarafından 2 adet yüzük hediye edildi. Temizlik firmasının Şefi Halit Küçük tarafından çöpçü Abuzer Çelik, 3 gün izinle ödüllendirdi.
Çöpçü Abuzer Çelik, yerleri süpürürken bulduğu altınların kendisine ait olmadığını ve haram olduğunu söyleyerek, “Haram malı ben yiyemem” dedi.
Altınları firma adına teslim alan Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Ali Yaylagül ise, Abuzer Çelik’i tebrik ederek, “Helal mal, helal süt emmiş bir adama denk gelmiş. Ben huzurunuzda amcamızı tebrik ediyorum, amcamıza şükranlarımı sunuyorum. Firma yetkilisi tarafından uygun görülen iki tane yüzüğü hediye ediyorum” dedi.
Temizlik Firması Şefi Halit Küçük ise, personellerinin bu duyarlı davranışından dolayı kendisine üç gün izin verdiğini ifade etti.
(İHA)