BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Temiz Ev Küçükçekmece' de!

Sarah Rulh' un yazdığı ödüllü "Temiz Ev" oyunu tiyatro severleriyle KüçükÇekmece Cennet Kültür Merkezi'nde buluşuyor

Abone ol

Sarah Ruhl'un yazdığı "Temiz Ev" adlı oyunun çevirmeni Z. İrem Aydın, yöneten Kubilay Karslıoğlu ve Atilla Şendil'dir.. 17 Mart 2010'de Cevahir-2 Sahnesi'nde prömiyer yapan oyunun dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, giysi tasarımı Medine Yavuz'a, ışık tasarımı Enver Başar'a, müzik Nurettin Özşuca'ya ve dans düzeni Yeşim Alıç'a aittir. Oyunun asistanları A. Yeşim Çapanoğlu ve Özden Dindar 'dır.
Oyunda rol alan sanatçılar: Sema Çeyrekbaşı, Simay Küçük, Gülseren Gürtunca, Levent Güner, Neslihan Arslan

Temizlik yapmaktan nefret eden ve mükemmel esprinin peşinde olan Brezilyalı göçmen Matilde'nin çalıştığı evin sahibinin, ameliyat yaptığı ve kanser hastası olan bir kadına aşık olduğu için karısını bırakmasıyla başlayan son derece duyarlı bir komedi. İlişki, aşk ve sevginin sorgulandığı bu oyunda her kadın kendinden bir şeyler bulacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Temiz Ev" adlı oyunumuz 2011 yılı, 15. Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde Sema Çeyrekbaşı Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu, 2011 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde Komedi Dalında Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu ve Neslihan Arslan 2011 Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri Müzikal ya da Komedi Dalında Efes Özel Ödülü , 2010 X. Lions Tiyatro Ödülleri Kerem Yılmazer "Genç Yetenek" ödüllerini almıştır.

Oyun Tarihleri: 09-10-11-12-16-17-18 Şubat tarihlerinde Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi'nde..