BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  GÜNCEL

Televizyon ilanıyla kan donduran cinayet

Antalya’da yaklaşık 3 hafta önce evinde 12 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan kişinin, eşinin üniversite öğrencisi sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı

Abone ol

Önce televizyon ilanıyla sevgili buldu. Ardından onunla birlikte olup korkunç planı hayata geçirdi.

İşte o kan donduran olay...

Safiye Çelebi ile televizyonda alt yazıyla geçen telefonu arayarak tanıştığı sevgilisi Şuayip Şen, evde cinayet filmi izlerken gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Emekli Osman Nuri Çelebi cinayeti polisin yaptığı soruşturmada iddiaya göre şöyle gelişti:

Ankara'da yaşayan Safiye Çelebi, 1 yıl önce müzik yayını yapan bir televizyon kanalında alt yazıda arkadaş arayan kişilerin telefon numaralarından birine mesaj göndererek, Mersin Üniversitesi'nde öğrenci Şuayip Şen ile tanıştı. İkili bir süre telefonla görüştükten sonra Şen, Ankara'ya giderek Safiye Çelebi ile birlikte oldu.

Safiye Çelebi, üniversite öğrencisi sevgilisi Şuayip Şen'e eşinin birçok gayrimenkulü olduğunu, onu öldürürlerse hem rahat görüşebileceklerini hem de malların sahibi olacaklarını söyledi. Bunun üzerine plan yapan ikili, Osman Nuri Çelebi'yi öldürmek için fırsat kollamaya başladı.

CİNAYET ANTALYA'DA İŞLENDİ

Osman Nuri Çelebi'nin 5 Ağustos günü Antalya'daki kızının yanına gitmesinin ardından Safiye Çelebi, rambo bıçağı ve eldiven satın alarak sevgilisiyle birlikte Ankara'dan Antalya'ya geldi. Safiye Çelebi, Şuayip Şen'i kızının evinin bulunduğu Güzeloba Mahallesi'nde bir pansiyona yerleştirdi ve evi gösterdi. Daha sonra kızının evine giden Safiye Çelebi, evin anahtarının bir kopyasını çıkartıp sevgilisine verdi.

screen-shot-2012-09-01-at-12.47.23-pm.png

Ertesi gün Antalya'da bir yakınlarına gitmek için evden çıkan Osman Nuri Çelebi, eşi, kızı ve damadı ziyaret ettikleri evde otururken Safiye Çelebi, eşine, bağırsak rahatsızlığı için kullandığı ilacını evde unuttuğunu söyledi ve getirmesini istedi. Misafir oldukları evden çıkan Osman Nuri Çelebi, kızının evine doğru yola çıkarken, Safiye Çelebi, sevgilisi Şuayip Şen'e cep telefonuyla, 'Kocam evden çıktı. Sen eve gir ve saklan, gelince de gereğini yap' mesajı attı.

Eve giden Şuayip Şen, hemen eve gidip beklemeye başladı ve kurulan tuzaktan habersiz olan Osman Nuri Çelebi eve girdiğinde saldırdı. Şen, Çelebi'yi 12 yerinden bıçakladı. Osman Nuri Çelebi'nin bağırması üzerine televizyonun sesini sonuna kadar açan Şuayip Şen, kurbanının boğazını kesti. Osman Nuri Çelebi yerde can çekişirken, kızı H.B.'ye ait cep telefonu ve birkaç eşyayı alan Şuayip Şen kaçtı.

screen-shot-2012-09-01-at-12.47.30-pm.png

CİNAYET FİLMİ İZLERKEN YAKALANDILAR

Polis, olayı önce hırsızlık cinayeti olabileceğini değerlendirmeye başladı. Ancak evde parmak izi bulamayan polis, bu kez soruşturmayı aile üyeleri üzerine yoğunlaştırdı. Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği dedektifleri aile üyelerinin telefon kayıtlarını ve görüşmelerini incelemeye aldı. Çelebi'nin yasak aşkını ortaya çıkaran polis, Safiye Çelebi ve Şuayip Şen'i teknik ve fiziki takibe aldı.

Telefon konuşmalarında ikilinin Ankara'da bir ev kiraladığı, giderleri Safiye Çelebi'nin karşıladığı ortaya çıktı. Polis Ankara'ya giderek, iki sevgilinin kaldığı eve baskın düzenledi. O sırada 'Katilin Yüzü' adlı cinayet filmini izleyen Safiye Çelebi ve Şuayip Şen gözaltına alındı, sorgulanmak üzere Antalya'ya getirildi.

Şuayip Şen ifadesinde, "Safiye benimle rahat görüşmek ve kocasının gayrimenkullerine konmak için beni azmettirdi ve kocasını öldürttü" derken, Safiye Çelebi, "Şuayip kocamdan rahatsız oluyordu, 'Onu ortadan kaldırırsak aramızda hiçbir engel kalmaz, daha rahat ederiz' diyordu. Cinayeti o planladı" dedi.

Sorguları tamamlanan Çelebi ve Şen, sevk edildikleri mahkemece 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan tutuklandı.