BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,66
ALTIN 2.400,28
HABER /  GÜNCEL

'Telekulak'ta bilgi sızdıran polis 'suçlu'

İngiltere'de Metropolitan Polis teşkilatında üst düzey bir yetkili, hakkında telekulak soruşturması başlatılan tabloid gazeteye soruşturma ile ilgili bilgi satmaya çalışmaktan suçlu bulundu.

Abone ol

İngiltere'de Londra Emniyet Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkili, hakkında telekulak soruşturması başlatılan bulvar gazetesine soruşturma ile ilgili bilgi satmaya çalışmaktan suçlu bulundu.

53 yaşındaki başkomiser April Casburn, News of the World gazetesine yönelik telekulak soruşturması 2010'da yeniden açılınca gazeteyi arayarak haberdar etmişti.

Anti-terör şubesinde görevli Casburn, kamu görevini kötüye kullanmaktan suçlu bulundu.

Casburn, gazetecilerin para karşılığında resmi görevlilerden bilgi alması soruşturmasında tutuklanan ilk yetkili olmuştu.

News of the World gazetesinin Casburn'un sızdırdığı bilgileri kullanmadığı ve herhangi bir paranın el değiştirmediği bildirildi.

Zamanında anti-terör şubenin mali soruşturma bölümünde görevli en üst düzey kadın polis memuru olan Casburn, telekulak soruşturmasının merkezinde yer alan gazteye soruşturma ile ilgili bilgi sızdırma işini maddi çıkar için değil, kamu yararı amacıyla yaptığını açıklamıştı.

Casburn savunmasında, polis memurlarının anti-terör çalışmalardan alınıp da telekulak soruşturmasına transfer edilmesine kızdığı için bilgi sızdırdığını anlattı.

Savcı ise Casburn'un "büyük bir ihlalde bulunduğu" ve "hassas bir soruşturmayı zayıflatmaya çalıştığı" suçlamasında bulundu.

Metropolitan Polis teşkilatının yaptığı açıklamada ise "Bazı olayları kamunun bilgisine sunmak bazı durumlarda doğrudur; ama bu olayda öyle bir durum sözkonusu değildi" denildi.

Telekulak skandalı olarak anılan olayda, Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'un aralarında News of the World de olmak üzere bazı gazeteleri, ünlülerin ve politikacıların telefonlarını dinleme ve resmi görevlilerden para karşılığında bilgi almakla suçlanmış ve gazete editörleri ve çalışanları hakkında soruşturma başlatılmış, bunun üzerine Murdoch gazeteyi kapatmıştı.