BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Diyalog Grubu Kılıçdaroğlu ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Temsil ve Diyalog Grubu üyelerini kabul etti.

Abone ol

Temsil ve Diyalog Grubu temsilcileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

CHP Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası, eski Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy , grup adına açıklamalarda bulundu.

Gürsoy, Kılıçdaroğlu'na, ''Başlamış olan barış süreci konusunda gösterdiği tavır ve desteğin kamuoyu tarafından çok olumlu karşılandığını'' ifade ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Mevcut durumun, Türkiye'de alışılmış ifadesiyle geçmiş dönemlere oranla daha kritik bir aşamaya girdiği konusunda karşılıklı görüş birliğine vardık. Zaten bu, genel olarak barış konusunda endişe duyan herkesin paylaştığı bir fikir. Bu konuda sürecin muhalefet partileriyle daha yoğun bir şekilde paylaşılması gereği karşılıklı ifade edildi. Sadece CHP değil, sürecin muhatapları olan BDP'de de benzer endişeler, yakınmalar var. Süreç destekleniyor ama sonuç olarak nasıl ilerlediği konusunda bilgi eksikliği var. Anlaşılıyor ki bu ihtiyaç kendini dayatıyor ve daha yapıcı bir işbirliği için buna ihtiyaç var. Biz temas grubu olarak başka siyasi partilerle de iktidarla da benzer görüşmeleri yapmayı sürdüreceğiz. Bu eksikliği gidermeye çalışacağız.''

KILIÇDAROĞLU ENDİŞELİ

Sürecin ilerlemesi konusunda Kılıçdaroğlu'nun bazı endişeleri olduğunu bildiren Gürsoy, ''Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiği konusunda hepimize sorumluluk düştüğünü, iktidara da muhalefete de sivil topluma da özellikle de medyaya da önemli görevler düştüğünü yapıcı eleştirilere ihtiyaç olduğunu karşılıklı ifade ettik'' dedi.

Gürsoy, ''MHP'den bir randevu talebiniz oldu mu?'' yönündeki soru üzerine, şu an için böyle bir taleplerinin olmadığını söyledi. Gürsoy, ''İktidar partisi temsilcileriyle görüştükten sonra yeniden durumu değerlendirip, MHP ile görüşme konusunda bir karara varacağız ama şu anda randevu talep etmiş değiliz'' diye konuştu.

Gürsoy, BDP'den bir randevu talepleri olduğunu ve önümüzdeki günlerde bu partinin yöneticileriyle görüşeceklerini belirtti.

AYNI MESAJLAR KONUŞULDU

Adalet Bakanı Sadullah Ergin 'le yaptıkları görüşme hatırlatılarak, orada konuşulanların gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Gürsoy, genel olarak aynı mesajların konuşulduğunu dile getirdi.

Gürsoy, bir başka soru üzerine, Kılıçdaroğlu'nun süreç hakkında yeterince bilgilendirilmediklerini belirttiğini yineledi.

GÖRÜŞMELERİN AMACI NE?

'' Ziyaret lerin sonucunda ne olacak?'' denilmesi üzerine Gürsoy, ''Umuyoruz ki barış konusunda hafif aralanmış kapının biraz daha aralanmasını sağlayacağız ve aktörler arasında eksikliğini hissettiğimiz temas ve diyaloğun daha gelişmesine yardımcı olmaya çalışacağız, amacımız bu'' dedi.

Gürsoy, bir soruya karşılık, ''Şu aşamada İmralı'yla görüşme gibi bir düşüncelerinin olmadığını'' söyledi.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Genel Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ise BDP'den de bir resmi randevu talepleri olduğunu belirterek, MHP ve AK Parti'den de randevu taleplerinin olacağını kaydetti.

Görüşmeye CHP Genel Başkan yardımcıları Gülseren Onanç, Haluk Koç ve Sezgin Tanrıkulu da katıldı.