BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Telekulak skandalında bir istifa, bir de gözaltı

İngiliz polisinin en üst düzey yetkilisi, Londra Emniyet Müdürü görevinden istifa etti. Murdoch grubunun, suçlamaların odağındaki eski yöneticisi Rebekah Brooks ise gözaltında.

Abone ol

İngiltere'de haftalardır gündemin ilk sırasında yer alan telekulak skandalı bugüne kadarki en üst düzey kurbanını aldı.

Ülkenin en kıdemli polis yetkilisi, Londra Emniyet Müdürü Sir Paul Stephenson pazar günü akşam saatlerinde görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Stephenson, medya devi Rupert Murdoch'un, polis tarafından telekulak skandalı tarafından sorgulanan eski yöneticilerinden Neil Wallis'i danışmanı olarak işe aldığı için eleştirilere hedef olmuştu.

Stephenson'ın ayrıca yine Wallis'in danışmanlığını yaptığı lüks bir kaplıcada ücretsiz tedavi gördüğü ortaya çıkmıştı.

Wallis geçen hafta skandala ilişkin soruşturma kapsamında polis tarafından sorgulanmıştı.

Başbakan David Cameron ve İçişleri Bakanı Theresa May, Stephenson'un istifasından duydukları üzüntülerini dile getirirken, eski emniyet müdürünü başarılı çalışmaları nedeniyle de övdüler.

Stephenson'un istifa açıklamasında Cameron'ın eski danışmanı, Murdoch grubunun eski yöneticisi ve skandalın odağındaki isimlerden Andy Coulson'la ilgili sözleri ise Başbakanlık için sıkıntı yarattı.

Cameron, Coulson'ı genel yayın yönetmeni olduğu Murdoch grubunun amiral gemisi News of the World'dan istifası sonrasında önce partisinin sonra da başbakanlığın iletişim daire başkanlığına getirmişti.

Coulson, daha sonra bu görevlerinden de istifa etmişti.

Stephenson, ''Coulson'ın tersine, Wallis News of the World'dan istifa etmemişti ve bildiğim kadarıyla da telekulak skandalının ilk aşamalarındaki iddialarla kendisi arasında bir bağ kurulmamıştı'' dedi.

Başbakanlık ise, Coulson'ın istifasının suçu kabul anlamına gelmediğini, o dönemde gazetenin genel yayın yönetmeni olduğu için görevinden ayrıldığını duyurdu.