BIST 10.140
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.460,22
HABER /  GÜNCEL

Telekom'da sözleşme imzalandı

Türkiye tarihinin özelleştirme alanında en büyük dönemeci kabul edilen Telekom'un satış sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde Bakan Unakıtan ve Yıldırım da hazır bulundu.

Abone ol

Türk Telekom'un yüzde 55'lik bölümünün satışında 6 milyar 550 bin dolar ile en yüksek teklifi veren Oger Telecom Ortak Girişim Grubu ile hisse satış sözleşmesi imzalandı.

Hisse satış sözleşmesi, imtiyaz sözleşmesinin onayından sonra yürürlüğe girecek. İmtiyaz sözleşmesine Danıştay'dan olumlu görüş gelmesinin ardından ise hissedarlar sözleşmesi imzalanacak.

Oger Telekom yetkilisi Muhammet Hariri ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan arasında imzalanan sözleşmeyle Türk Telekom'un özelleşmisinde en büyük kilometretaşı kabul edilen bir etap daha sonuçlandı.

İmza törenine Oger Telekom yetkilisi Muhammet Hariri ve Kemal Unakıtan'ın yanısıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilcioğlu da katıldı. Şimdi gözler yargının Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin vereceği karara çevrildi.

Oger Telekom yetkilisi Muhammed Hariri imza töreninin ardından yaptığı konuşmasında: "Türk Telekom'un yüzde 55'ni devralmak için sözleşme imzalamak büyük bir zevk. Türk hükümetine bize Türk Telekom İhalesine katılma şansı tanıdığı için teşekkür ediyorum. Özelleştirme İdaresi ve sayın Bakan Unakıtan'a teşekkür ederim." diye konuştu.

Hariri konuşmasında devamla şunları söyledi: "Bu fırsattan istifade ederek Oger Telekom'un Türkiye'ye olan bağlılığın bir kez daha altını çizmek isterim. Tabi ki bu bağlılığımız şirketin hissedar, çalışan ve müşterilerine bağlılığımızın bir parçası."

Hariri sözlerini şöyle tamamladı: "Oger Telekom'un Türk Telekom'a olan yatırımın arkasında olduğunu ve buna kesinlikle kararlı olduğunu tekrar altını çizmek istiyorum. Bize bu projede yardımcı olan danışman ve bankacılarımıza teşekkür ediyorum."

Oger yetkilisi Hariri'nin ardından bir konuşma yapan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan: "Türkiye'nin en büyük özelleştirilmesiyle ilgili bir safhayı da geride bıraktık. İnşallah en kısa zamanda hisse senetlerinin de devir teslimi olacak. Özelleştirme Türkiye için çok çok önemli, hatta dönemeç noktası diyebilirim. Yurt içinde ve yurtdışında çok yakından takip edilen bir özelleştirme bu." dedi.

UNAKITAN: YARGIDAN UMUTLUYUZ

Bir gazetecinin, Telekom'un satışının yargıdan dönme olasılığını hatırlatması üzerine Unakıtan, "Biz dersimize iyi çalıştık. Özelleştirme İdaresi olarak yoğun bir çalışma yapıldı. Her bir adımımızın hukuka uygun bir şekilde atılmasına çok önem verdik. Bir problem çıkacağını tahmin etmiyorum. Ama tabi yargının kararına saygılıyız. Dolayısıyla biz yargıdan olumlu karar çıkacağının kuvvetle beklentisi içindeyiz." yanıtını verdi.