BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,19
ALTIN 2.473,30
HABER /  GÜNCEL

Avusturalya camilere casus sokacak

11 Eylül saldırıları Batılı ülkelerin özgürlük anlayışını değiştirdi. Avusturalya'da camilere casus koyma önerisini getiren eğitim bakanının bu sözleri çok tartışılacak.

Abone ol

Avustralya'da şeriat hukukuna göre yaşamak isteyenlere Avustralya'dan gitmelerinin söyleneceği bildirildi Potansiyel terör saldırılarının önlenebilmesi tedbirleri  arasında radikal Müslümanların sınır dışı edilmelerinin de bulunduğu belirtildi.

Bir grup Müslüman liderin Başbakan John Howard ile özel bir toplantı yapmasından bir gün sonra Howard ve diğer bakanlar, radikal  Müslümanların üzerlerine gidileceğini kaydetti. Howard'ın yerine gelmesi beklenen Hazine Bakanı Peter Costella, Avustralya'nın laik bir devlet olduğunu ve parlamentonun kabul ettiği yasaları kabul etmemeleri halinde bazı radikal imamlardan ülkeyi terk etmelerinin istenebileceğini belirterek, "Eğer bunlar sizin değerleriniz değilse, şeriatın hakim olduğu  teokratik bir devlet arzu ediyorsanız, Avustralya sizin değildir" şeklinde konuştu.

Televizyonda konuşmasında Costella, "Avustralya'da insanların Avustralya hukuku ve İslam yasası şeklinde iki çeşit yasayla yönetildiğini öğreten imamlara şunu söyleyebilirim. Parlamento yasası, bağımsız mahkemeler, demokrasiyi kabul etmiyorsanız ve şeriat yasasını tercih ediyorsanız, bunu gerçekleştirmek için bir başka ülkeye gitme fırsatınız var. Belki de bu en iyi tercih olur" şeklinde konuştu. Sorulan bir soru üzerine Hazine Bakanı Costella, çifte vatandaşlığa sahip radikal imamların bir başka ülkeye sınır dışı edilebileceklerini söyledi.

Yerel değerleri kabul etmek istemeyen Müslümanların "temizlenmesi" gerektiğini savunan Eğitim Bakanı Brendan Nelson ise, "Çok basit. Avustralyalı olmak istemiyorlarsa, Avustralya değerleriyle yaşamak istemiyorlarsa ve Avustralyalıları anlamak istemiyorlarsa, pekala ortadan kaybolabilirler" dedi.