BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Telefondan degil prizden net'e bağlan

Elektrik prizleri üzerinden internet bağlantısı yapılmasını mümkün kılan teknoloji, Güney Koreli Yaksu firması tarafından Cebit Bilişim Fuarı'nda tanıtılıyor.

Abone ol

Birbirinden farklı pek çok yeni model ürün ve teknolojinin sergilendiği Cebit Bilişim 2005'te, elektrik prizleri üzerinden internet bağlantısı yapılmasını sağlayan teknoloji, Güney Koreli Yaksu firması tarafından tanıtılıyor. HomePlug adlı teknoloji sayesinde, internet bağlantısına telefon hattı üzerinden değil, elektrik prizlerindeki bakır kablolar üzerinden bağlanmak mümkün olacak.

Yüksek hızda...
Özellikle internet bağlantısı için kablolama altyapı yatırımı gerekli okullar, hastaneler ve şirketler için ideal bir yöntem olan bu uygulama ile bilgisayarlar arasında ağ bağlantısı kurmak için kablolama alt yapısına ihtiyaç duyulmuyor. İnternet bağlantısı bulunan tek bir merkeze takılı fiş aracılığıyla, ev ya da işletmelerdeki mevcut tüm elektrik prizlerine internet bağlantısı aktarılıyor. Böylelikle, bilgisayar özel bir kablo - fiş ile herhangi bir prize bağlandığında otomatik olarak internete de bağlanmış oluyor. Hız kapasitesi ise 14 Mbps'yi buluyor.
Yaksu'nun Türkiye ayağı Çağrı Bilişim yetkilileri, projenin Türkiye'de özellikle okul, kamu kurumları ve hastanelerde Türk Telekom ve Tedaş ortaklığıyla faaliyete geçirilmesi için, bu firmalarla görüştüklerini açıkladı. Proje gerçekleşirse, Tedaş aboneleri sayaçları üzerinden direkt olarak internet bağlantısı alıp, prizlerinden internete bağlanabilecek.

Kaynak: www.milliyet.com