BIST 10.723
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,02
HABER /  DÜNYA

Tel başına yol kapattı

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir kadın, kendi arazisi üzerinden geçtiğini söylediği karayolunu trafiğe kapattı. <br/>Bartın Amasra Karayolunun...

Abone ol

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir kadın, kendi arazisi üzerinden geçtiğini söylediği karayolunu trafiğe kapattı.
Bartın Amasra Karayolunun Amasra Girişinde yola koyduğu dubalar ve trafik işaretleri ile yolun bir kısmını trafiğe kapatan Serap Suyolcu (55) isimli kadın, "Karayolları 30 yıldır bize bilgi dahi vermeden arazimizi işgal etti. Keşif yaptırdım, arazimin üzerinden Amasra yolu geçiyor. Karayolları hiçbir şekilde uzlaşmaya yanaşmadı, mahkemelik olduk yıllardır mahkeme sonuçlanmadı. Şimdi yolu daha da genişletmek istiyorlar, ben de yolu kısmen trafiğe kapattım. Sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.

"TECAVÜZÜ BELGELENDİRDİM"
Bartın Amasra Karayolunun Amasra Girişinde altı dönüm tapulu arazisi üzerinde karayollarının 30 yılı aşkın süredir 1260 metrelik kısmında işgalci olduğunu ifade eden Suyolcu, "Biz yıllardır Amasra dışında yaşadık. 6 dönüm arazimizin üzerinde dedemizden kalma bir ev var arazimiz sit alanı ilan edilmişti. Biz de Müze Müdürlüğü ile anlaşarak kurtarma kazısı yaptık, tüm masrafları ben üstlendim. İstanbul’da bir daire sattık kazılar için, 140 bin lira harcadık. Kazılarda mozaik halı ve bazı önemli tarihi eserler çıktı. Arazimiz birinci derece sit alanı olarak tescillendi. Bunun üzerine Sayın Bakanım Ertuğrul Günay Amasra’ya geldiğinde kendisine konuyu aktardım. Arazimizi takasa yani trampaya soktular. Araştırmalarım sonucu arazimiz üzerinde karayollarının tecavüzü olduğunu öğrendim. Kadastro getirttim ve 1260 metre arazime tecavüz edildiğini belgelendirdim. Karayolları 1. Derece sit alanına yol yaparken kimse bir şey demezken, ben dedemden kalan 60 metrelik evi ifraz edin dediğimde olumsuz yanıt aldım. Ben Amasra’nın en büyük arazisine sahibim ama Amasra’ya geldiğimde ya otelde ya pansiyonda yada arkadaşlarımın evinde kalıyorum. Ben bu araziye dünya para döktüm. Sizin ’evet, hayır’ demenizle iki dudağınızın arasında dedim. Kimin umurunda, vatandaşın ah’ını almakla olmaz. Ben kanunlara bu kadar saygılı iken, onlar bir evi ifraz etmediler. Ağladım kapılarında evimi bari verin dedim, olmaz koruma amaçlı imar planına göre hareket edeceğiz dediler" dedi.
Serap Suyolcu’nun eylemi sırasında sıkışan trafiğe Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler müdahale edilirken, Suyolcunun eylemine dokunulmadı. Yarım saat süren kısmi yol kapatma eylemi olaysız şekilde son buldu.
(İHA)