BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Tekirdağ'da sendikalar eylem yaptı

Tekirdağ'da bir grup öğretmen, öğretmen atama ve yer değiştirmelerle ilgili düzenlemeye tepki gösterdi.

Abone ol
Tekirdağ'da Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeleri protesto etti.
 
Tuğlalı Park'ta bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, yönetmeliğin, öğretmenlere il içi sürgün kapısını açacağını savunarak, "Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçeler belirlenirken maalesef coğrafi durum ve ulaşım hizmetleri hiç dikkate alınmamıştır" dedi.
 
Süleymanpaşa ilçesinde rotasyona uğrayan bir öğretmenin, Çorlu, Çerkezköy, Ergene ilçelerinde kendine okul bulmak zorunda bırakıldığını iddia eden Doğan, şunları kaydetti:
 
"Coğrafi olarak birbirine 60-70 kilometre mesafede olan, ayrıca düzenli ulaşım şartlarının oluşmadığı ilimizde bu mesafenin her gün gidilip gelinmesi eğitimci için 4-5 saat zaman kaybına yol açacaktır. Bu yanlış uygulamaya Sayın Valimizin 'Dur' diyeceğine inanıyoruz. Durumun düzeltilmemesi halinde eylemlerimiz bundan sonra da devam edecektir."