BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.429,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'den Erdoğan nefret saçıyor eleştirisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, "Türkiye'yi Suriye gibi yapmaya çalışıyor'' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Karacaahmet'teki Cemevi'ni "ucube"ye benzetmesine tepki gösterdi.

Tekin, "Başbakan Erdoğan toplumu ayrıştırarak, Türkiye'yi Suriye'ye çevirmeye ve toplumu ayrıştırmaya çalışıyor'' dedi. Tekin, Erdoğan'ın sözlerinin "nefret suçu" kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini de ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ATV ile A Haber'in ortak yayınında dile getirdiği sözlerin "korkunç" olduğunu ifade etti. Erdoğan'ı büyük bir şaşkınlıkla izlediğini ifade eden Tekin, "Başbakan Cemevi'ne ucube diyerek, bilinç altındaki kodları açığa çıkardı. Belediye Başkanı olduğu dönemden beri yıkmaya çalıştığı cemevine ucube diyerek nefret suçu işledi" dedi.

www.gercekgundem.com 'un sorusu üzerine konuşan Tekin, "Başbakan Erdoğan, toplumu ayrıştırmaya ve Türkiye'yi Suriye gibi bir inanç - mezhep kavgasının içine çekmeye çalışıyor. Yaptığı açıklamayla, yeni görevini de açıklamış oldu. Toplum Erdoğan'ın oyununa gelmeyecek ve kardeşçe yaşamaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın toplumda ayrışma yaratacak her argümanı bilinçli bir şekilde dolaşıma soktuğunu da dile getiren CHP'li Tekin şöyle konuştu:

"Erdoğan'ın cemevini ucubeye benzetmesi hem nefret suçudur, hem de AKP'li belediyelere cemevlerini hedef göstermektir. Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın başına gelenleri biliyoruz. Erdoğan o anıta ucube dedikten sonra, anıt hemen yıkıldı. Sıra cemevlerinin yıkılmasına mı geldi? Erdoğan bunu yapmaya mı çalışıyor?"

Cemevlerinin bir ibadethane olarak değerlendirilmesi geriktiğini de belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan'a yeni bir görev verildiği ve toplumda Alevi - Sünni düşmanlığı yaratmak için çalıştığı ortaya çıktı. Dün geceki sözler, bunun en açık kanıtıdır. Erdoğan, toplumun önemli bir kesiminin ibadethane olarak kullandığı cemevine karşı saygısızca konuşmuştur. Bunu bilinçli olarak yaptığını biliyoruz. Erdoğan, toplumu kamplara bölerek, düşmanlık yaratarak, toplumu ayrıştırarak iktidarını ayakta tutmaya çalışıyor. Toplum bu oyunu bozacak ve Türkiye'nin Suriye haline dönüştürülmesine izin vermeyecektir. Erdoğan'ın sözleri ise tarihimize utanç vesikası olarak geçecektir."