BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  GÜNCEL

Tekin, AK Parti'ya hesap sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Van'da meydana gelen 127 çadır yangınında 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, ''Van'da insanların 4 aydır bez çadırlara mahkum edildiğini'' savundu.

Hükümete eleştirilerde bulunan Tekin, ''Van'ı Somali'ye çevirmek, ölümleri sıradanlaştırmak son çılgın projeniz miydi? Somali'de insanlar açlıktan ölürken, Van'da insanlar soğuktan korunma uğruna çıkan yangınlardan ölüyor'' ifadelerini kullandı.

''Haberiniz yok muydu kışın geleceğinden, haberiniz yok muydu dondurucu soğuklardan?'' diye soran Tekin, şunları kaydetti:

''Yoksa siz sırça köşklerinizde, sıcak ofislerinizde, saraylardaki çalışma odalarınızda, altın musluklu malikanelerinizde keyif sürerken, Van'da soğukla, çaresizlikle ve yoksullukla mücadele eden depremzedelerimizi umursamadınız mı? Hangisine inanalım? Yetersizliğinize mi? Umursamazlığınıza mı? Her iki koşulda da hala niye duruyorsunuz o koltuklarda? Sevdanız hizmete değil, vatandaşa değil, koltuğa mı? Ekim ayında yaşanan depremin üzerinden 101 gün geçti ve hala Van'da on binlerce yurttaşımız çadırda, inanılması güç koşullarda yaşam savaşı vermekteler. Yılbaşında Van'da depremzedelere 18 Ocak'ta çadırda kimsenin kalmayacağı açıklamasını yapan Başbakan Yardımcısı sayın Beşir Atalay, ocak ayının sonuna kadar kimsenin çadırda kalmayacağını söyleyen Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan; bugün artık şubat. Vanlı depremzedelerin tamamına verdiğiniz konteyner sözünüzü neden hala yerine getirmediniz? Neden hala insanlar çadırlarda, neden hala o çadırlarda çıkan yangınlarda can veriyorlar? İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e göre 'koskocaman saray' olan çadırlar, depremzedeleri soğuktan korumaya yetmeyip ısınma uğruna çıkan yangınlarda onlara mezar oluyor...''

MUSTAFA 4 YAŞINDAYDI

Van'da depremden sonra kurulan çadırlarda çıkan yangınların depremzedelerin korkulu rüyası haline geldiğini belirten Tekin, en son cumartesi günü çıkan yangında 4 yaşındaki Mustafa'nın hayatını kaybettiğini anımsattı.

ÇADIRDA 11 KİŞİ ÖLDÜ

Şimdiye kadar 127 çadır yangını meydana geldiğini vurgulayan Tekin, ''Mustafa'nın da hayatını kaybetmesiyle çadır yangınlarında ölenlerin sayısı 11'e yükseldi. Daha hayatının baharındayken sizin sözlerinizi yerine getirmemeniz sebebiyle, ihmalkarlığınız sebebiyle hayata erken veda eden 11 hayatın hesabını nasıl vereceksiniz?'' dedi.

Tekin, tüm yetkilileri ''bir daha acı sahnelere tanık olmamak için artık bir şeyler yapmaya, önlemler almaya, bu tedbirsizliğe, bu drama dur demeye, eğer sözlerini ve görevlerini yerine getiremeyeceklerse de ölümlerin, sefaletin ve yoksulluğun hesabını vermeye ve istifaya davet ettiğini'' bildirdi.