BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.431,38
HABER /  DÜNYA

Tefecilere baskın kamerada

Siirt’te hafta sonu tefecilere yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken, onlarca tapu, çek ve senet ele geçirildi. Siirt Valisi Ahmet ...

Abone ol

Siirt’te hafta sonu tefecilere yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken, onlarca tapu, çek ve senet ele geçirildi. Siirt Valisi Ahmet Aydın, devlet olarak tefecilerin enselerinde olduklarını söyledi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), Siirt’te “Tefecilik ve Nitelik Yağma” yaptığı gerekçesiyle bir suç örgütüne yönelik 15 Kasım 2013 tarihinde düzenlediği operasyonda 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Bu şahısların ev ve iş yerlerine yapılan baskında çok sayıda tapu, çek-sene ve kredi kartı dokümanları ele geçirildi. Siirt Valisi Ahmet Aydın İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun katılımıyla KOM’da ele geçirilen çek ve senetler basına teşhir edildi. Siirt Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, zanlıların yaklaşık 6 aydır teknik takibe alındığı belirtilerek, "Maddi anlamda zor durumda olan ve nakit paraya ihtiyacı bulunan şahıslara; Zorla senet imzalatmak suretiyle faizli para vererek tefecilik yapan bir suç örgütü tespit edilmiştir. Anılan suç örgütünün, özellikle parasını geri ödeyemeyen şahıslar üzerinde baskı uygulayarak tehdit edip, paraları geri aldıkları tespit edilmiştir. 6 ayrı noktaya yapılan operasyonda 23 şahsı mağdur ettiği tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda, tefecilik suçunda kullanılan 14 adet tapu, 35 adet senet, çok miktarda çek ve defter-dokuman ile müştekilere ait banka ve kredi kartları ele geçirilmiştir. 23 şahsın mağdur sıfatıyla ifadeleri alınmıştır" denildi.
Tefeciliğin Siirt’in kanayan bir yarası olduğunu belirten Vali Ahmet Aydın, "Siirt’te atandığımda en büyük problem olan ve kanayan bir yara haline gelen tefecilerle ile ilgili ilk operasyon Serkan Apari adlı vatandaşımızın intihar etmesiyle başladı. Tefecilik doğru yol değil, hem dünya da hem de Ahrette büyük vebali olan ve insani bir görev olmayan tefecileri rahat bırakmayacağız. Vatandaşlarımıza da sesleniyorum, şikayet edin ki, devlet bu işin üzerine gidecektir. Mallarına mülklerine el konuldu. Tefeciler kesinlikle unutmasın biz enselerindeyiz. Hem insani olarak da hem de Devlet olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Biraz vicdanı varsa bundan vazgeçsinler" dedi.

İLK OPERASYON MAYIS AYINDA BİR İNTİHARLA BAŞLADI
Siirt’te tefecilere yönelik ilk operasyon, Siirt’te özel bir hastanede temizlik işçisi olan Serkan Apari adlı bir şahsın intihar etmesiyle başladı. Tefecilere borçlanan evli ve 2 çocuk babası olan temizlik görevlisi Apari, aldığı borçları geri ödeyemediğinden intihar etmişti. Yoksul işçinin tefecilerin ağına düşerek hayatını kaybetmesi Siirt Valisi Ahmet Aydın ile Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu’nu harekete geçirdi. Mayıs ayında Siirt’te düzenlenen tefecilik operasyonunda onlarca kişi tutuklanırken, yapılan aramada müştekilere ait çok sayıda tapu senedi, çek ele geçirilmişti.
(İHA)