BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İnsafın kurusun TEDAŞ diyeceksiniz!

İşçilerini ölüme yolladı, cesetlerini günler sonra verdi. Yetmedi! Ölen işçisinin elektriğini 34 TL için gidip kesti.

Abone ol

Erzurum'daki TEDAŞ skandalında pes artık dedirten bir olay daha yaşandı. TEDAŞ ölüme yolladığı işçisinin elektriğini borcundan dolayı kesti. İşçinin eşi "bir kez daha öldüm" derken, babası sabaha kadar ağlamış.


Bağıra bağıra ölmüşlerdi
Erzurum- Bayburt karayolu üzerinde, Aşkale Çimento Fabrikası'nın karşısında, Karasu- 2 HES'in göletinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı onarmak için TEDAŞ'ın Aşkale Şubesinde görevli 5 işçi, 3 Nisan günü deniz bisikleti ile yola çıktı. Bir bölümü buzla kaplı gölette ilerleyen deniz bisitleti, buz kütlesine çarparak alabora oldu. Suya düşen TEDAŞ görevlilerinin 'İmdat' çığlıklarına hiç kimse elini uzatamadı.

Erzurum'un Aşkale ilçesindeki Karasu 2 HES'e ait göletin içinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı 3 Nisan günü onarmaya giderken bindikleri deniz bisikletinin alabora olması sonucu hayatını kaybeden 5 TEDAŞ işçisinden biri olan Ferudan Öztürk'ün evinin elektriği, 34 lira borcundan dolayı kesildi.

BENİ İKİNCİ KEZ ÖLDÜRDÜLER

Eşini kazada kaybeden, kayınpederi ve 3 çocuğu ile yaşayan Perihan Öztürk, "TEDAŞ, hayatımızı karartı. Eşimin ölümüne neden olduğu yetmiyormuş gibi birde bizi karanlıkta bıraktı. Beni ikinci kez öldürdüler" dedi.

ACIMIZ BÜYÜK OLDUĞU İÇİN FATURA AKLIMIZA GELMEDİ

Evde bulunmadığı sırada elektriği kesilen ve bunu akşam fark ettiğini söyleyen Perihan Öztürk şunları anlattı:

"Işıklar yanmayınca üst katta oturan ev sahibinin yanına gittim. Onlarda elektrik vardı. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, ev sahibimizin oğlu TEDAŞ'tan gelen bir kişinin faturayı ödemediğimiz için elektriğimizi mühürlediğini söyledi. Görevlinin geldiği saatte evde yoktum. Elektrik faturası ev sahibi Erol Dumanlı'nın adına kayıtlı. Son ödeme tarihi 17 Nisan'dı. Acımız çok taze olduğu için faturayı ödemek aklımıza gelmedi. Cuma akşamı, mesai bittiği için faturayı yatıramadık. Araya Cumartesi ve Pazar girdi. Pazartesi de 23 Nisan tatili. Cumartesi günü evimin elektiriğinin kesildiğini duyan komşulardan biri gelip mühürü kırmış, cereyan vermiş. Biz de bir gece mum ışığında kaldıktan sonra kaçak olarak kullanmaya başladık. Eşim, işinden dolayı gölette göz göre göre öldü. TEDAŞ'ın yaptığı beni ikinci kez öldürdü. TEDAŞ'ta çalışmasa bile bu evde bir cenaze var. Nasıl keserler? Cuma günü mesai bitminde elektrik mi kesilir?" dedi.

83 YAŞINDAKİ BABA: SABAHA KADAR AĞLADIM

Acı üstüne acı yaşadığını belirten 8 çocuk babası 83 yaşındaki Hanifi Öztürk, kazada ölen Feridun'un en küçük evladı olduğunu söyledi. 8 yıl önce eşinin ölümü ile birlikte Ferudun ve gelini ile birlikte yaşamaya başladığını belirten Hanifi Öztürk, "Akşam eve geldiğimde gelinim ve torunlarım ağlıyordu. 'Ne oldu' diye sorduğumda gelinim elektriğin kesildiğini söyledi. Bu kadar insafsız olunmaz. Mum ışığında geçirdiğim o gece yatağımda sabaha kadar ağladım. Evladımın acısı yüreğimde kat kat artmıştı. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Bırakın acımızı yaşayalım" diye konuştu.

TAKLA AT BAKAYIM

Erzurum'daki TEDAŞ vakası medyanın gündemine 5 işçinin ölümünün ardından taziyeye giden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yaşlı bir adama "Takla at bir göreyim" demesi ile gündeme gelmişti.