BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,49
HABER /  GÜNCEL

Tecavüzü ibadet olarak görüyorlar!

IŞİD’in elinden kurtulan Ezidi kadınların anlattıkları cihatçı örgütün; tecavüzü dini felsefeyle meşru gösterdiğini ortaya koyuyor. ‘Kâfirlere’ tecavüzden önce ve sonra militanlar dua ediyor

Abone ol

Ortadoğu’da inançları yüzünden tarih boyunca zulme ve soykırıma maruz kalmış Ezidi halkına mensup kadınlar; cihatçı örgüt IŞİD’in elinde cinsel sömürüye maruz kalıyor.

ABD’de yayımlanan New York Times (NYT) gazetesi, Irak’ta IŞİD’in yaşadıkları toprakları ele geçirmesiyle esarete düşüp bir şekilde kurtulan kadınların tanıklıkları ve araştırmalardan yola çıkarak IŞİD’in tecavüzü meşrulaştırdığını belirtti.

Cihatçı militanlar, ‘kâfir’ olarak gördükleri Ezidi kadınlara tecavüzü ve onları esir pazarlarında alıp satmayı adeta dini bir ibadet olarak görüyor.
11 aylık esaretten sonra ailesine kavuşabilen 12 yaşındaki bir kız çocuğu, bir militanın ırzına geçmeden önce ve sonra dua ettiğini anlattı.

Militana göre ‘İslam’ın emriyle bir kâfire tecavüz etmek, Allah’a yakınlaştırıyor’. Küçük kızın canının acıdığını söyleyip yalvarması da fayda etmememiş. Adının baş harfi F olan 15 yaşındaki eski bir esir de, vücut bütünlüğüne saldırılmadan önce dua edildiğini aktarıyor. NYT muhabirlerinin görüştüğü 21 Ezidi kadın ve kız çocuğunun anlattıkları sistemli tecavüzü, cihatçı militanların zihninde dine uygun bir kılıfa uydurulduğunu ortaya koyuyor.  
 
ÖNCE KADINLARI SAYIYORLAR

IŞİD tarafından yayınlanan fetvalar, online forumlardaki tartışmalar ve cihatçı yayınlardaki makaleler tecavüzü, cihat faaliyetinin bir aracı olarak tanımlandığını gösteriyor. IŞİD ele geçirdiği alanlarda önce kadın nüfusu sayarak köleleştirmenin ilk adımını atıyor. Kadınların belli bir yerde toplanması, IŞİD liderlerine dağıtılması, savaşçılara satılması ciddi bir altyapı ve planlama çabası gerektiriyor.

Ezidi toplumunun liderlerine göre geçen sene 5 bin 270 Ezidi kaçırıldı. Büyük oranda kadın olan, en az 3 bin 144 Ezidi halen IŞİD’in elinde esir. Ezidi kadınların seks kölesi olarak kullanılması, cinselliğin özgürce ve sağlıklı biçimde yaşanamadığı kapalı İslami toplumlardan gelen genç erkeklerin gözünde IŞİD’e katılmayı da cazip hale getiriyor.