BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz sanıkları ilk kez yargıç önüne çıkıyor

Hindistan'ı sarsan toplu tecavüz ve cinayet olayının sanıkları bugün ilk kez yargıç huzuruna çıkarken, Delhi yakınlarında iki gün önce bulunan yeni bir genç kadın cesedinin de tecavüz kurbanı olmasından şüpheleniliyor.

Abone ol

Hindistan'da şok etkisi yaratan toplu tecavüz ve cinayet saldırısının sanıkları bugün ilk kez mahkeme önüne çıkıyor.

Ülke çapında protesto gösterilerine neden olan saldırıda, 23 yaşında üniversite öğrencisi bir genç kadın Yeni Delhi'de bindiği otobüste toplu tecavüze uğradıktan sonra dövülmüş ve sonra da yola fırlatılmıştı.

Genç kadın, 16 Aralık'ta uğradığı saldırı ardından kaldırıldığı hastanede günlerce yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini yeni yıldan hemen önce kaybetti.

Yeni bir kurban daha mı?

Saldırıyla ilgili tutuklanan beş kişinin yanısıra, 17 yaşındaki bir diğer zanlının da bugün çocuk mahkemesine çıkartılması bekleniyor.

Hindistan hükümeti, gün be gün artan protesto gösterileri ve yetkililere yönelik yoğun eleştiriler karşısında, sözkonusu altı erkeğin yargılanması için hızlı çalışan özel bir mahkeme kurdu.

Yeni Delhi yakınlarında iki gün önce benzer bir toplu tecavüz saldırısının kurbanı olduğundan şüphelenilen 21 yaşında bir kadının cesedi bulundu.

Henüz tecavüz kurbanı olduğu kesinleşmemiş olsa da, yeni bulunan kadın cesedi Hindistan kamuoyunun bugün başlayan davaya ilgisini daha da artırdı.

İsim tartışması

Hindistan yasaları cinsel suçlara maruz kalanların kimliklerinin saklı tutulmasını öngörüyor. Fakat Aralık ayındaki saldırıda kızını kaybeden baba, medyaya yaptığı açıklamada, kızının adının açıklanmasında ve tecavüz karşıtı yeni yasa ve önlemlerle birlikte anılmasında bir beis görmediğini söyledi.

Sunday Times gazetesinin açıklamasını aktardığı baba, yıllarca hayalini kurduğu tıp fakültesinde okurken ölen kızının gençlere esin kaynağı olmasını istediğini belirtiyor.

Hindistan'da kabinenin üyelerinden Şaşi Tarur da tecavüze karşı hazırlanacak yasalarda kullanılması için kurbanın isminin açıklanması çağrısı yapmıştı.

Sunday Times'a açıklama yapan baba "Kızım yanlış bir şey yapmadı; kendisini korurken öldü." diyerek, ''Onunla gurur duyuyorum. İsmi açıklanırsa, bu tür saldırılardan kurtulan kadınlara esin kaynağı olur.'' diye konuştu.