BIST 10.725
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.437,22
HABER /  DÜNYA

Tecavüz kampları!

Evlerinden kaçanların yerleştirildiği kamplarda kadın ve çocuklara tecavüz!

Abone ol

Etnik ve siyasi şiddetin sürdüğü Kenya'da evlerinden kaçanların yerleştirildiği kamplarda kadın ve çocuklara tecavüzün çok yaygın olduğu bildirildi.

Cenevre'deki BM İnsani İşler Koordinasyonu Bürosundan Elisabeth Byrs, basına yaptığı açıklamada, geçen ay Nairobi Kadın Hastanesine 167 tecavüz vakasının bildirildiğini, kurbanlardan en küçüğünün henüz bir yaşında olduğunu söyledi. Byrs, "Yardım görevlileri bildirilen vakaların gerçek durumun çok küçük bir kısmını teşkil ettiğine inanıyorlar" dedi.

Kenya'da 27 Aralıktaki seçimden sonra çıkan olaylar yüzünden 290 bin kişinin evlerini terk ettiğini hatırlatan Byrs, artan cinsel saldırıların ülkede toplumsal düzenin çökmesinin işareti olduğunu belirtti. Byrs, tecavüzün, rakip cemaatleri tehdit etme ve sindirme aracı olarak kullanıldığına işaret etti.

Çok az kadının tecavüzün ardından tıbbi yardım istediğini belirten Byrs, bu durumun AIDS ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılma riskini artırdığını kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü de Kenya'daki Rift Vadisi'nde cinsel saldırılarda "önemli artış" olduğunu bildirdi.

Örgütün açıklamasında, aşırı kalabalık kamplardaki olumsuz yaşam koşullarına dikkat çekilerek, bazı kamplarda 500 kişiye bir tuvalet düştüğü, gıda ve yakıtın kıt olduğu belirtildi.

Açıklamada, hastaneler ve kliniklerde ilaç sıkıntısının başgösterdiği de kaydedildi.