BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz edemeyince canına kıydı!

Aydın'da ormanlık alanda başı taşla ezilerek öldürülen üniversite öğrencisi Gamze'nin katil zanlısı yakalandı!

Abone ol

Aydın'ın Karacasu İlçesi'ne bağlı Güzelköy yakınındaki ormanlık alanda başı taşla ezilerek öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Gamze Gürgen'in cinayet zanlısı yakalandı.

Kütahya'daki bir kız arkadaşının doğum gününe dönen Adnan Mendes Üniversitesi Karacasu Memnune Yarenci İnci Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Gaze Gürgen, geçen perşembe günü saat 15.00 Denizli-Aydın Karayolu sapağında indi.

Gürgen, sınıf arkadaşı Yasemin'e cep telefonundan, "Bir ailenin arabasına bindim. Karacasu'ya geliyorum, beni karşılayın" diye mesaj attı. Arkadaşı, bunun üzerine kendisine tanımadığı birinin aracına binmemesi için uyarı için mesajı attı. Ancak mesaj Gamze'ye ulaşmadı. Gamze'nin gelmemesi üzerine merak eden arkadaşı telefon etti. Ancak bir süre çalan telefon meşgule alındı.

Daha sonra arandığında da kapalı olması üzerine arkadaşları, durumu jandarmaya bildirdi. Ertesi gün öğle saatlerinde bir orman koruma bekçisi tarafından Güzelköy Köyü Mezarlığı dağ yolundaki ormanlık alanda Gürgen'in cesedini buldu. Jandarma, olay yerindeki boğuşma izlerinden tecavüz girişiminde bulunulduğu sanılan genç kızın başının taşla ezilerek öldürüldüğünü belirledi.

Soruşturma kapsamında jandarma ilk olarak Gamze'nin otobüsten indiği yol kavşağındaki işyerindeki güvenlik kameralarını incelemeye alıp, burada çalışanların ifadelerine başvurdu. Görgü tanıklarının ifadesi ve görüntülerden Gamze'nin Karacasu'yla gitmek için Aydın PTT'nin Kargo aracına bindiği tespit edildi. Bunun üzerine Aydın PTT yetkilileriyle irtibata geçildi. PTT aracını kullanan kişinin psikolojik sorunları olduğu öğrenildi.

YAKALANDI

Gamze Gürgen'in katil şüphelisiı 27 yaşındaki K.A., İzmir'in Buca İlçesi'nde polis tarafından yakalandı. Aydın PTT Şubesi Kargo bölümünde taşeron olarak çalışan K.A.'nın, otomobiline aldığı genç kıza yolda ilişki teklif ettiği, kabul etmeyip kaçmaya çalışınca peşinden gidip, çalıklar arasında tecavüz girişinde bulunduğunu, direnince de öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.

Bu arada polisin olay yerinde aracın kar tipi lastiklerinden yola çıkarak aracın tipini ve Gamze'nin araca bindikten sonra 29 kilometre yolculuk yaptığını ve ardından öldürüldüğünü belirledi.

SOĞUK KANLILIKLA İTİRAF ETTİ

Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde, başına taşla vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Gamze Gürgen'in katil zanlısı 27 yaşındaki K.A.'nın, kendisini yakalayan polislere verdiği ilk ifadesinde "Kargo şirketinde çalışıyor. Yolda yalnız bir bayan gördüm. Otostopçu olduğunu zannettim. Ben ona yaklaşırken o da araca doğru gelip bindi. Konuşmaya başladık. Bir süre sonra ilişki teklif ettim ve aracı ormana doğru sürdüm. Aracı durdurdum. İnip kaçmaya başladı. Daha sonra yerden aldığı bira şişesiyle üzerime saldırmak istedi. Bira şişesini elinden alıp kafasına vurdum. Daha sonra başını taşla ezdim" dediği öğrenildi.

Bu arada zanlının PTT Kargo'da değil bir özel kargo şirketinde şoför olarak çalıştığı açıklandı.

Zanlı, Aydın Jandarmasına teslim edildi.