BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,10
ALTIN 2.519,98
HABER /  POLİTİKA

TBMMde kayıt kuyruğu

Mazbatalarını alarak, TBMM'ye kaydını yaptıran milletvekillerinin sayısı 50 oldu

Abone ol

Meclis Şeref Holünde oluşturulan kayıt bürosuna bugün 40 milletvekili başvurdu. Dün ve önceki gün kayıt yaptıran toplam 10 milletvekili ile kayıt yaptıranların sayısı 50'ye ulaşırken, bunlardan, 29'u AK Parti'li, 10'u CHP'li, 9'u MHP'li, 2'si de bağımsız milletvekili.

Kadın milletvekillerinden, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı ile CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok; bağımsız seçilenlerden Kamer Genç ile Muhsin Yazıcıoğlu kayıt yaptırdı.

"Mecliste sıkıntı çekeceğiz!"

Milletvekillerinin bazıları kayıt için eş veya akrabaları ile Meclise geldi. Eşiyle gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eski Özel Kalem Müdiresi, CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, kayıt işlemlerinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Heyecanlı olduğunu, omuzlarındaki sorumluluğun arttığını söyleyen Baytok, ''CHP için sıkıntılı bir dönem. Bu Meclis'e nasıl yansıyacak?'' sorusuna,

''Aslında sıkıntılı dönem, CHP için değil de ülke için diye düşünüyorum. Bizim için çok önemli değil. CHP yönetimi, doğru ve gerçekler zemini üzerinde siyaseti götürüyor. Oylarımızı artırarak bu seçimden çıktık. Sorun şu ki istediğimiz oranda artıramadık'' karşılığını verdi. Baytok, altın suyuna batırılmış milletvekili rozeti aldı, ancak yakasındaki CHP rozetini çıkarmadı. Baytok, milletvekili rozetini çantasına koydu.