BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,21
HABER /  GÜNCEL

Tayland'daki gösterilere 'kralın doğum günü nedeniyle' ara verildi

Tayland kralının doğum günü kutlamaları nedeniyle hükümet karşıtı gösterilere ara verildi. Tayland kralı "ülkenin iyiliği için halkın birbirine destek olması" çağrısında bulundu.

Abone ol

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, doğum gününde yaptığı ulusa seslenişte “ülkenin iyiliği için halkın birbirine destek olması” çağrısında bulundu.

Bangkok’ta günler süren çatışmaların ardından ülke kralın 86’ncı yaş gününü kutluyor.

Hua Hin kentindeki sarayından halka seslenen Tayland Kralı, ‘Tayland’ın halkın birliği sayesinde huzurlu olduğunu’ söyledi.

Hafta başında hükümetin istifasını isteyen göstericilerin 24 Kasım’da sokaklara dökülmesi üzerine polis ve göstericiler arasında günler süren çatışmalar yaşanmıştı.

Göstericiler, kralın doğum günü sebebiyle hükümet binalarına yönelik saldırılarını durdurma kararı almış, kutlamalardan sonra devam edeceklerini söylemişlerdi.

Bangkok Post gazetesinin haberine göre, binlerce kişi Perşembe günü kralı görme umuduyla, Klai Kangwon Sarayı’nın bulunduğu Hua Hin’e akın etti.

Kral doğum günü mesajında, herkesin birbirine destek olmak için gerekeni yapması çağrısında bulunup “Tüm Taylandlılar, bu noktayı iyi anlamalı ve ülkemiz Tayland’ın istikrarı ve güvenliği için ona göre davranmalıdır” dedi.

AFP haber ajansına konuşan muhalif göstericilerin lideri Suthep Thaugsuban, Tayland kralının doğum günü kutlamalarından sonra “gösterilere devam edeceklerini ve amaçlarına ulaşana kadar mücadele edeceklerini” söyledi.

Göstericiler, Başbakan Yingluck Şinavatra’nın görevi bırakmasını ve yerine ‘Halk Konseyi’nin geçmesini istiyor.