BIST 10.150
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,60
HABER /  GÜNCEL

Tatlıses'in şoförü ve korumaları emniyette

İbrahim Tatlıses'e düzenlenen saldırı sırasında yanında bulunan iki koruması ve şoförü, ifadeleri alınması için emniyete götürüldü.

Abone ol

İstanbul Emniyeti, İbrahim Tatlıses'e saldırı olayını aydınlatmak için 10 ayrı ekip kurdu. Yürütülen soruşturma kapsamında ünlü sanatçının iki koruması ve şoförü ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Olayı aydınlatmak için 10 ayrı ekip kuran İstanbul Emniyet Müdürlüğü, her ayrıntıyı didik didik inceliyor. Olayla ilgili tanıklıkları önemli hale gelen Tatlıses'in 2 koruması ile şoförü İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki binasına geldi.

Türkücü İbrahim Tatlıses'e yapılan silahlı saldırı sırasında otomobili kullanan şoförü Hakan Çalışkan'ın dün de ifadesi alınmıştı. Hakan Çalışkan "Silahlı saldırı olduğunu ilk anda anlayamadım. Yanımda oturan İbrahim Tatlıses bir anda kanlar içinde yığıldı. Bir an yavaşladım. Daha sonra hemen hastaneye doğru yola çıktım." demişti.

Beyaz Tv'te yaptığı televizyon programı çıkışında silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses'in olay sırasında şoförlüğünü yapan Hakan Çalışkan'ın ifadesi dün de Cinayet Büro Amirliği dedektifleri tarafından alınmıştı. Hakan Çalışkan polise verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"Her şey normaldi. Televizyon çekimlerinden sonra İbrahim Tatlıses, Buket Damla Çakıcı ile birlikte içerden çıktı. İbrahim Tatlıses benim yanıma ön koltuğa oturdu. Buket Damla Çakıcı ise arkaya oturdu. Yola çıktık. Eski özel harekatçı olan iki koruma arkadaki arabadan bizi takip ediyorlardı. Olay sırasında bazı sesler duydum. İlk anda silahlı saldırıya uğradığımızı anlamadım. Ön cam kırıldı. Her şey saniyeler içinde oldu. İbrahim Tatlıses'e baktığımda başından kan akıyordu ve koltuğa yığıldı. O anda bize ateş edildiğini anladım. Gayri ihtiyari ayağımı gaz pedalından çekmiştim. Durmanın ona bir faydası olmayacağını düşünüp gaza yüklenip hastaneye doğru otomobili sürmeye başladım. Bu sırada telefonla arkadaki korumaları arayıp onlara İbrahim Tatlıses'in vurulduğunu söyledim"