BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL

Tatilcinin dönüş çilesi kabusa döndü

Ramazan Bayramı tatilinin son gününe girilirken, İstanbullular’ın dün başlayan dönüş yolculuğu sürüyor.

Abone ol

Dün zirve noktasına ulaşan yoğunluğun bugün de azalarak devam ediyor. Çanakkale İskelesi'nde de dün gece denize atlayan bir kişiyi arama çalışmaları nedeniyle ciddi bir yoğunluk oluşurken, Topcular Feribot İskelesi’nde bugün öğleden sonra uzun araç kuyruğu meydana geldi.

Topcular İskelesi’nde dün başlayan yoğunluk, bu sabah biraz rahatladı. Gelen araçlar daha kısa sürede Eskihisar’a geçerken, saat 13.00’ten sonra uzun kuyruklar oluştu. Normalde 13 olan araba vapuru sayısını 17’ye çıkarılmasına karşın bekleyen araçların oluşturduğu kuyruk giderek uzadı.

Yetkililer, bu hatta sefer yapan 17 araba vapurunun ’doldur-boşalt’ sistemi ile hiç beklemeden yarın sabaha kadar seferleri sürdüreceğini söyledi.

TEM’DEKİ YOĞUNLUK

TEM otoyolunun İstanbul yönünde bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle araç yoğunluğu yaşanıyor. Otoyolun Gerede ve Yeniçağa mevkisinde tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle yoğunluk arttı. Denetimlerini sıklaştıran Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kontrol noktalarında sürücüleri trafik kurallarını ihlal etmemeleri konusunda uyarıyor.

Yoğunluğun akşam saatlerinde artması bekleniyor.

BANDIRMA İSKELESİ’NDE DÖNÜŞ KUYRUĞU

Ramazan Bayramı nedeniyle tatilini İzmir, Ayvalık, Balıkesir, Erdek, Bursa ve ilçelerinde geçiren, İstanbul’da yaşayan tatilciler, dönüş için Bandırma’yı tercih etti. Bayram sonrası yaşanacak yoğunluğu dikkate alan İDO, dün geceden itibaren, Bandırma-Yenikapı arasındaki hızlı feribot sefer sayısını karşılıklı olarak 7’ye çıkardı. Oluşan uzun kuyruklar nedeniyle İDO, Bandırma-Yenikapı arasında deniz otobüsü seferleri de dahil etti.

Bandırma-Yenikapı arasında fızlı feribotlar 920 yolcu 200 araç, deniz otobüsleri ise 450 yolcu taşıyabiliyor.

ÇANAKKALE’DE İSKELEDE BİR KİŞİ DENİZE ATLADI, ARAÇ KUYRUĞU UZADI

Gestaş Feribot İskelesi’nde, bugün saat 01.30 sıralarında feribotların yanaştığı rampadan denize atladığı ileri sürülen 30 yaşlarındaki bir erkeğin bulunması için başlatılan arama çalışmaları sonuç verdi ve öğlen saatlerinde cesede ulaşıldı. Dalgıçlar tarafından denizden çıkarılan ceset, Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Üzerinde kimlik bulunmayan cesedin kime ait olduğu araştırılıyor. Öte yandan, arama çalışması nedeniyle iskelenin bir bölümünde feribot seferleri yapılamadı. Seferler tam yapılamayınca, Çanakkale merkezde de uzun araç kuyrukları oluştu.

TATİLCİLER BOLU’DAN BEKLEMEDEN GEÇTİ

Ramazan Bayramı tatilinden dönenler TEM yolunun Bolu kesiminde yoğunluğa neden olurken, trafiğin akışında sorun yaşanmadı.

Bayram tatiline bir gün kala TEM yolu Ankara istikameti ve Gerede gişelerinin önünde 15 kilometreye varan kuyruklar oluşurken, dönüş yolculuğunda ise herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bu kez İstanbul istikametine doğru yoğunluk yaşanırken, trafiğin akışında herhangi bir sorun olmadı. Tatilciler, TEM yolunun Bolu kesiminde herhangi bir konvoya takılmadan ve sıkışıklığa takılmadan yollarına devam etti.

KONYA'DA DA YOĞUNLUK

Bayramı aileleriyle geçirmek ya da tatil için güneye gidenlerin dönüş yolculuğu devam ediyor. Ankara-Konya, Konya-Seydişehir ve Seydişehir-Antalya karayolunda bayram tatilinden dönen sürücüler, trafikte yoğunluğa neden oluyor.

Seydişehir-Antalya karayolunun 14 .kilometresinde hız kontrolü yapan ekipler, sabahtan bu yana hız limitlerini aşan 20 sürücüye ceza uyguladı. Kontrol noktasında durdurulan araç sürücülerinden yorgun olanlar dinlenmeleri için Seydişehir Bölge Trafik İstasyonu Amirliği'ne yönlendiriliyor. Alanya'dan Ankaraya giden otomobil sürücüsü Hasbi Bektaş, yolların çok yoğun olduğunu söyledi. Bektaş, burada 15-20 dakika dinlenip yola devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan, bayram dönüşü Adana-Antalya-Konya-Ankara ana güzargahlarının kesiştiği Kulu Makası'nda da bayram yoğunluğu gözleniyor. Araçlar, Kulu ilçe merkezi ve çevre yollarındaki trafik ışıklarında uzun kuyruklar oluşturdu.