BIST 10.254
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.408,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tatil hollandalı turistlere zehir oldu

Tatillerini Kuşadası'nda geçiren Hollandalı turistlerin tatilleri zehir oldu.

Abone ol

Milli futbol takımlarının Dünya Kupası finalinde İspanya'ya yenilmesi, Hollandalı turistleri kahretti.

Güney Afrika'da gerçekleştirilen 2010 Dünya Kupası finalinde Hollanda ile İspanya milli futbol takımları arasındaki karşılaşma nedeniyle Kuşadası'nda adeta hayat durdu.

Ağırlıklı olarak Hollandalı turistlerin tatil yaptığı Kuşadası'nda gün boyu Dünya Kupası finali için hazırlıklar yapıldı. Kuşadası'nda kafe, bar, restoran, otel ve tatil köylerinde Hollandalı turistlerin final maçını rahatlıkla izleyebilmeleri için hazırlıklar yapıldı.

Dev ekranlar kuruldu, cadde, sokak ve işletmeler Hollanda
bayraklarıyla donatıldı ve her yer turuncuya boyandı. Dünya Kupası'na odaklanan ve hemen hemen tümü Hollanda milli takım forması giyen Hollandalı turistler maçtan saatler önce adeta stadyuma çevrilen işletmelerde yerlerini aldı.

Maç boyunca heyecandan yerinde duramayan Hollandalı turistler, ellerindeki vuvuzelalarla Güney Afrika'daymış gibi takımlarını desteklediler.

Normal süresi 0-0 biten ve uzatmalara giden karşılaşmada hop oturup hop kalkan Hollandalı turistler ikinci uzatma devresinde gelen
İniesta'nın golüyle büyük üzüntü yaşarken, takımlarının eşitliği sağlayamayıp Dünya Kupası'nı İspanya'ya kaptırmasıyla kahroldular.

Büyük üzüntü yaşayan Hollandalı turistlerin tatilleri de zehir olurken, maçın bitimiyle birlikte kahrolmuş şekilde kaldıkları otel ve tatil köylerine döndüler.