BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  GÜNCEL

Taşeron işçiler devlette nasıl çalışacak Türk-iş ne talep etti

Taşerona kadro konusunda Başbakan Yıldırım'la görüşen Türk-iş Başkanı Ergün Atalay hükümete hangi talepleri ilettiklerini açıkladı. Buna göre, taşeron olarak çalışanlar devletin çatısı altında işçi ya da memur olarak çalışacaklar.

Abone ol

Taşeron işçilere kadro konusunu Başbakan Yıldırım'la gürüşen Türk-iş Başkanı Ergün Atalay'dan açıklama geldi. Atalay, aradan aracılık yapanların çıkmasını istediklerini, taşeron olarak çalışanların devletin çatısı altında çalışmalarını Başbakan Yıldırım'dan istediklerini söyledi. Türk-iş'in talebine göre, işçi olarak çalışan işçi, memur olarak çalışan memur statüsünde devletin çalışanı olacak.

Başbakan Binali Yıldırım programı dışında Türk-iş'i ziyaret etti. Görüşmede taşeron meselesi gündeme geldi. Yıldırım çıkışta, konunun yıl sonuna kadar çözüleceğini açıkladı. 

Yıldırım'la görüşmesinin ardından canlı yayına bağlanan Türk-iş Başkanı Ergün Atalay Başbakan'a ilettikleri talebi açıkladı. Atalay'ın açıklaması şöyle: 

"1 milyon taşeron çalışanı var. Aileleriyle birlikte 5 milyon kişiyi ilgilendiren bir konu. 10 yıldır ülkenin birinci gündemi.

"Talebimiz şu: Bir an evvel 2018'e girmeden çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Bu insanlar devletin çatısı altında çalışsın. Aradan aracılık yapan çıksın. Bunlar devletin çalışanı olsun. İşçilik işi yapıyorlarsa işçi statüsünde olsun, memurluk işi yapan memur statüsünde olsun."

"Çünkü işyerlerinde çalışan personelin huzuru yok. Evlerinde de huzuru yok."

"AÇIKLAMA TOPLUMA MORAL VERDİ"

Atalay, bu yıl bitmeden sorunun çözülüp çözülemeyeceği konusunda ise şunları söyledi:

"2017'nin sonuna kadar Çalışma Bakanımıza verdiği talimat. Yani sene bitmeden bu mesele bitsin. Bununla ilgili bu kadar umutlu olmadık şimdiye kadar. Bununla ilgili Başbakan'ın Bakanlarla birlikte yaptığı açıklama müspetti. Topluma moral verici açıklamaydı."

"GEÇİCİ İŞÇİ MESELESİNİ DE BAŞBAKAN'A İLETTİK"

Atalay, geçici işçi sorununu da Yıldırım'a ilettiklerini ifade ederek şu açıklamayı yaptı: 

20 senedir çalışan geçici işçilerimiz var bizim. Bunlar senede 5 ay 29 gün çalışıyor. Onlar çıkıyor yerine taşeron giriyor. En az taşeron kadar bu mesele de ülkenin bir problemi. Bunların da sene bitmeden bitmesinin talebini ilettik Sayın Başbakan'a. 

Taşerona kadro ne zaman Yıldırım tarih verdi!