BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron güvenlik soruşturması arşiv araştırması form örneği

Taşeron işçiler için kadroya geçiş süreci başladı. 2 Ocak tarihinde başlayan taşeron işçilerin kadro başvuruları 11 ocak tarihine kadar devam edecek. Taşeron işçiler kadroya geçerken güvenlik soruşturması arşiv araştırması yapılacak. Peki arşiv araştırması formu nasıl doldurulur?

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından taşeron işçilerin kadroya geçerken neler yapacağı merak konusu oldu. Taşeron işçiler kadro alacakları kuruma gidip başvuru yapacak. Taşeron işçiler aynı zamanda güvenlik soruşturması formu da dolduracak. Taşeron işçilerin dolduracağı arşiv araştırması form örneği internethaber'de.

Taşeron işçilerin kadroya geçiş işlemleri için gerekli belgelerden biri de güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu. Kadroya geçmek isteyen yüzbinlerce taşeron işçi güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu araştırılıyor. Aynı zamanda 'güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu nereden alınır? Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu nasıl doldurulur? Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu aramaları yapılıyor. İşte taşeron işçilerin dolduracağı form.

TAŞERON GÜVENLİK SORUŞTURMASI ARŞİV FORMU 

Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit (sınırlama) olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesidir. Taşeron işçilerin kadroya geçmesi süreci ile ilgili detaylar araştırılıyor. Vatandaşlar sürecin nasıl ilerleyeceğini merak ediyorlar. Kadroya geçiş için başvurular bugün itibari ile başladı ve 11 Ocak’a kadar devam edecek. Kadroya geçmek isteyen işçilerin bulundukları kuruma başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvuru sahipleri hakkında 12/1/2018 tarihinde 14/2/2000 tarihli ve 2000/284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğine uygun olarak başvuru sırasında ilgili Yönetmelik ekindeki form doldurulmak suretiyle arşiv araştırması yapılması il valiliklerinden topluca istenecek. Arşiv araştırması, Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanmasıdır. 

GÜVENLİK ARAŞTIRMASI FORMU İÇİN TIKLAYINIZ