BIST 10.257
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.379,87
HABER /  DÜNYA

Tasarrufta artış

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin tasarruf oranlarında artış öngördüklerini belirterek, “Tasarruf oranımızın 2018 itibariyle yüzde ...

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin tasarruf oranlarında artış öngördüklerini belirterek, “Tasarruf oranımızın 2018 itibariyle yüzde 19’lara kadar çıkacağını öngörüyoruz. Bu bile Türkiye için yeterli değil diyebiliriz” dedi.
Bakan Yılmaz, Ceylan Otel’de gerçekleştirilen İstanbul Finans Zirvesi’ne katıldı. Burada moderatörün tasarrufla ilgili bir sorusunu yanıtlayan Bakan Yılmaz, “Tasarruf gerçekten kritik bir konu. Bu konuda Kalkınma Bakanlığı olarak Dünya Bankası ile bir çalışma yaptık. Kapsamlı bir analiz yaptık geçmişi analiz ettik. Son 10 yılda özellikle kamu sektöründe tasarruf oranları artarken, kamu kendisine çeki düzen verirken, özel sektörde tasarruf oranlarının azaldığını görüyoruz. Bu toplam tasarruf oranlarımızı da aşağıya doğru çekiyor. Bütün sosyal hadiselerde olduğu gibi ekonomi de sonuçta sosyal hadiselerin bir parçası. İnsanlar geleceğe kaynak ayırmıyorlar bu günden daha fazla tüketim yapıyorlar diyebilirsiniz. Türkiye artık dip noktalara geldi ve yukarıya doğru burnunu kaldırdı. Biz hiçbir şey yapmasak da yapısal olarak da bundan sonraki dönemde tasarruf oranlarımızın arttığını göreceğiz. Kamu olarak bize düşen bunu daha da hızlandırmak. Bunun için de yeni stratejiler uyguluyoruz” dedi.

"YETERLİ DEĞİL"
Bakan Yılmaz, önümüzdeki süreçte Türkiye’nin tasarruf oranlarında artış öngördüklerini belirterek, “2018 itibariyle yüzde 19’lara kadar tasarruf oranımızın çıkacağını öngörüyoruz. Bu bile Türkiye için yeterli değil diyebiliriz. Bu konuya daha fazla önem vermeliyiz. Cari açık dediğimiz mesele sonuçta tasarrufların bir başka görünümü. Başkalarına tasarruf ihraç edecek halimiz yok onların tasarruflarını kullanmalıyız” şeklinde konuştu.
(İHA)