BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  DÜNYA

Taş bana geldiği için mutluyum

Adana’da düzenlenen izinsiz gösteri sırasında başına isabet eden taş nedeniyle yaralanan Emniyet Müdürü Mithat Kırcı, “Taşın bana gelmesi be...

Abone ol

Adana’da düzenlenen izinsiz gösteri sırasında başına isabet eden taş nedeniyle yaralanan Emniyet Müdürü Mithat Kırcı, “Taşın bana gelmesi beni mutlu etti. İyi ki yanımda ya da öne çıkan halktan birine gelmedi” dedi.
Merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi’nde 10 Eylül günü, Hatay’daki ODTÜ protestoları sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan için protesto gösterisi düzenlendi. İzinsiz gösteri sırasında atılan taşlardan biri Adana Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mithat Kırcı’nın kafasına geldi. Kırcı, apar topar hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Tedavisinin ardından taburcu edilen Kırcı’yı makamında Akkapı Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Haşim Turançtemur, CHP eski Adana Milletvekili Tuncay Karaytuğ, mahalle muhtarı ve esnaf ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

“MÜDAHALE TARAFTARI DEĞİLİZ”
Kırcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, vatandaşların demokratik hakkını kullanmasına izin verdiklerini ancak buna rağmen polise olay esnasında taş atıldığını belirtti. Göstericileri 3 kez uyardıklarını ve 25 dakika da beklediklerini ifade eden Kırcı, “Ancak buna rağmen bize taş atmaya başladılar. Bu nedenle müdahale etmek zorunda kaldık. Biz kesinlikle vatandaşlara müdahale etmek istemiyoruz. Müdahale taraftarı değiliz” dedi.
Kırcı, gruptan 8 kişiyle müzakere yaparken arkadan atılan bir taşın kafasına geldiğini söyleyerek, “Ben dua ediyorum iyi ki taş bana gelmiş. Yanımda ya da öne çıkan halktan birine gelmedi. Nedeni de bunu kullanmak isteyenler olabilirdi. Bunu tansiyonun yükselmesi için kullanmak isteyenler olabilirdi. Aynı zamanda vatandaşın birine gelmesi onu kötü niyetli kullanmak isteyenler var oluyor hala olacak. İyi ki benim görüştüğüm halktan birine gelmedi. Bana gelmesi beni mutlu etti. Ben bunu ayrıca samimi olarak söylüyorum” diye konuştu.
Ara sıra toplumsal olaylarda taş atıldığını, Gezi Parkı olaylarında bunu herkesin gördüğünün altını çizen Kırcı, şöyle devam etti:
“Sana bir şey olup da yanına gelip seninle görüşenlere bir şey olmaması bana biraz samimiyetsizlik gibi geliyor. Biz şiddetten uzak demokratik hakkınızı kullanın, ama bu hiçbir zaman şiddeti içermesin, karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde olsun diyoruz. Artı birde iyi niyetlilerin yanı sıra polisi vatandaşla karşı karşıya getirmek isteyenler olayın içine özellikle dalıyorlar. Ama ben bu olayda samimi olarak söylüyorum bu taş iyi ki bana geldi, sıradan bir vatandaşa gelmedi. Kötü niyetlilerin bu olayı kullanmasına fırsat vermedik en azından”
(İHA)