BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,83
ALTIN 2.422,39
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tarihi tersaneye dokunulmayacak

İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi’nin %10’u ticari alarak kullanılırken, alanın %40’lık bölümüne otel inşa edilecek.

Abone ol

Uzun yıllardır kullanılmayan eski Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin bulunduğu alana İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi yapılacak.

250 dönümlük alanı kapsayacak projeyle, tersanelerin Şehir dışına taşınması nedeniyle atıl kalan bu alanların yeni bir yaşam alanı haline dönüştürülmesi amaçlanıyor. Kompleksin yapılacağı alanın sadece yüzde 10'unun Ticari alan olarak kullanılacak. Alanın yüzde 40'lık bölümüne ise Otel, geriye kalan alanda ise kongre ve Kültür merkezi, kafe ve Restoranlar ile 70'er yat bağlama kapasiteli 2 adet yat limanı yapılması planlanıyor. Söz konusu alan içinde bulunan, tarihi özellik taşıyan ve tescil edilmiş olan binalar ise kapsam dışında tutulacak.

2006'DA İBB'YE DEVREDİLMİŞTİ

916 Ada, 1. parselde bulunan ve tarihi Haliç Tersanesi olarak bilinen alan, 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği için Tarihi Haliç tersanesi tamamen projenin dışında.konuthaberleri.com

AĞAÇLAR KESİLMEYECEK

Projenin yapılacağı alanda tespit edilen tescilli 42 eser de korunacak. Eserler arasında, Aynalıkavak Kasrı ve kapısı, Mehmet Dede Türbesi ile ok taşları ve çınar ağaçları da bulunuyor.

Kaynak:Akşam