BIST 10.103
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.403,89
HABER /  GÜNCEL

Tarihi final Djokovic'in

Grand Slam tarihinin en uzun final karşılaşması olarak tarihe geçen Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finali nefes kesti.

Abone ol

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde şampiyonluğu, tarihe geçecek final maçında İspanyol Rafael Nadal'ı 3-2 yenen Sırp Novak Djokovic kazandı.

Erkekler teniste dünya sıralamasının bir ve iki numaralarını karşı karşıya getiren maçta Djokovic, rakibini, 5 saat 53 dakika süren mücadelenin ardından 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 ve 7-5'lik setlerle yendi ve bu sonuçla dünya sıralamasının zirvesindeki yerini tazeledi.

Kariyerinin 5. Grand Slam şampiyonluğunu kazanan 24 yaşındaki Sırp tenisçi, bugün elde ettiği başarıyla hem 2 milyon 300 bin Avustralya dolarının sahibi oldu hem de Avustralya Açık'taki son şampiyon unvanını korudu.

GRAND SLAM'İN EN UZUN MAÇI

Maç ise, Grand Slam tarihinin en uzun final karşılaşması olarak tarihe geçti. Bir önceki rekor, 1988'deki Amerika Açık finalinde 4 saat 54 dakika ile Ivan Lendl-Mats Wilander karşılaşmasında kırılmıştı. Karşılaşma ayrıca, Avustralya Açık'ın en uzun mücadelesi olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı.

Her iki oyuncu da, Grand Slam tarihinin en uzun finali olmasına ve yorgunluktan ayakta duracak hallerinin kalmamasına rağmen kalitelerinden ödün vermedi ve tenisseverler bu sayede, çok farklı boyutta, tarihe geçecek bir maça tanık olma imkanını buldu.