BIST 9.556
DOLAR 32,48
EURO 34,80
ALTIN 2.488,77
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Tarih, Kültür ve Turizm Altındağ'ın ekonomik kaldıracı olacak

Altındağ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Asım Balcı’nın Altındağ için hazırladığı projeler arasında yer alan Tarih, Kültür ve Turizm Projeleri, Altındağ’a altın dönemini yaşatacak.

Abone ol

Ankara'da 30 kişilik bir ekiple projeler hazırladıklarını, belirledikleri 111 projenin 21'inin Altındağ’da yapılmasının planlandığını belirten AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkar Adayı Mehmet Özhaseki, "Ulaşım ağı içerisinde, metro hattının büyük bir bölümü Altındağ’dan geçiyor. Kültür Yolu’nun başlaması, Ulus ve çevresindeki birçok projelerimiz de Altındağ’ı yakından ilgilendiriyor. İnşallah bütün bu projeleri yaparsak neticesinde bundan Altındağ çok istifade edecek" açıklamasında bulundu.

Turizm Canlanacak
Hacı Bayram Veli’nin doğduğu ev yeniden tanzim edilecek. Mimar Sinan’ın Ulucanlar’da yaptığı Cenabı Ahmet Paşa Cami’nin etrafı Mimar Sinan Külliyesi’ne dönüştürülecek. Ankara Kalesi ve etrafında yeni düzenlemeler yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki’nin Kültür Yolu Projesiyle de Altındağ yeni bir görünüme kavuşacak.

Altındağ’da tarih ve kültürün iç içe olacağını kaydeden Altındağ Belediye Başkan Adayı Asım Balcı ise projeleri hakkında şunları söyledi:

“Ulus, Hacı Bayram Camii, Anafartalar, Meclis eski binası, Çıkrıkçılar Yokuşu, Ankara Kalesi, Hamamönü ve Hamamarkası'nı bir bütün olarak ele alıp yeniden canlandırılmasını sağlayacağız. Buraların ticaret ve turizme kazandırılması için projeler hazırladık. Altındağ’da Kültür Turizm Hareketliliği ciddi oranda artacak. Kültür Yolu Projesi ile de Altındağ’ımızda hem ticarette hem turizmde bir şahlanma olacak.”

Ankara Kalesi'ne teleferik
Ulaşımın kolaylaşması için Büyükşehir Belediyesi Hacı Bayram ve Ankara Kalesi arasında teleferik projelendirdi. Bu vasıtayla orada hayat canlanacak.

Altındağ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Asım Balcı, “Ankara Kalesi’ne ulaşım kolaylaşacak. Bu anlamda Hacı Bayram Veli Camisi’nin oradan Kale’ye teleferik projesi var. Bu oraya giriş ve çıkışları kolaylaştıracak. Hem de Hacı Bayram ile oranın mesafesini de yakınlaştırmış olacak. Her iki tarafa da insanlar karşılıklı gidip gelebilecek, turizm canlanacak. Oradaki esnafımızla bir araya gelerek ortak kararlar alacağız. Tarihi çarşılarımız var Samanpazarı, Çıkrıkçılar Yokuşu Ulus Hali ve diğerleri… Buralarda iyileştirmeler yapacağız. Vatandaşlarımız daha modern ve otantik ortamlarda alışverişlerini yaparken, esnafımız uygun koşullarda ticaret yapabilecekler. İnşallah ticaret canlanacak ve esnafımız kazanacak” dedi.  Ankara Kalesi'nde bir tanıtım ofisi kuracağız diyen Asım Balcı, İnşallah burada tarihimize ve kültürümüze yakışan aktiviteler yapılacak diye konuştu.

Herkes Altındağlıyım demekten gurur duyacak
Balcı, Öncelikle, herkesin Altındağlıyım demekten gurur duyacağı bir şehir inşa edeceğiz. Biz yeni iş imkanlarına sahip, kültürel değerleri üzerinde yükselen, turizmden kendine düşen payı alan, ticari merkezlerini yeniden cazip hale getirmiş bir Altındağ oluşturacağız. Ben, esnaf çıraklığı yapmış Ahilik kültürünü çocuk yaşta tanımış biriyim. Onlar sadece ilçemizin değil Türkiye ekonomisinin de direği. Muhakkak esnafımızı güçlendireceğiz. Dedi.

Aynı zamanda Altındağ Adayı Balcı, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Veli, Tacettin Dergahı, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazdığı mekanları cumhuriyetin ilan edildiği yerleri çocuklara gezdirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Altındağ'daki 5 yıllık dönemin sonunda nasıl bir ilçe hayal ettiğini de söyleyen Balcı, Altındağ’a değer katacağız. dedi.