BIST 10.098
DOLAR 32,27
EURO 34,86
ALTIN 2.433,36
HABER /  GÜNCEL

Taraftar destek için Fenerium'u bastı

Finansal krizde olan Fenerbahçe'nin yardımına taraftar koştu. Onbinlerce Fenerbahçe taraftarı dün Fenerium'larda 'limitsizce' alışveriş yaptı

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un "Finansal krizdeyiz" açıklaması üzerine taraftar harekete geçti. Fenerium şubelerini dolduran taraftarlar, tekstil ürünlerine ve 35 TL'den başlayan taraftar kartlarına hücum etti. 1 milyon taraftar kart satışı hedefini önceki gün siteden duyuran Fenerbahçe, dün saat 14.00 itibariyle 350 bin adet satışa ulaştı.

Radikal gazetesinin haberine göre aileleri ile beraber gelen taraftarlar, tezahüratlar eşliğinde kartları 3'er 5'er satın aldı. Fenerium'daki forma ve tişört gibi tekstil ürünleri de kapanın elinde kaldı. Kişi başına düşen harcama 150 TL'nin üzerinde oldu. Kasaların önünde uzun kuyruklar oluşurken, tek bir kasanın sadece birkaç saatlik cirosu 30 bin TL'yi buldu. Bu kadar büyük bir talep beklemediklerini belirten Fenerium çalışanları, "Öyle yoğunuz ki bizde film koptu. Nereye yetişeceğimizi şaşırdık" diyor. Şike soruşturmasının başlamasıyla birlikte taraftarın takımına sahip çıktığını vurgulayan Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, son iki ayda satışların yüzde 56 arttığını açıklıyor. Kiğılı, dün gerçekleşen satışların ise normal günleri üçe katladığını vurguluyor.

3 tane taraftar kartı aldığını ifade eden Taner Tözün, "Fenerbahçe tekstil ürünleri de satın aldık" diyor.

Ailesiyle Fenerium'a gelen Ali Uslu, 4 taraftar kart aldığını söylüyor. Uslu, "Fenerbahçe için limit yok" diyor.

İngiltere'de yaşayan Yeliz Büyükkaya, Ali Koç'un açıklamasının etkisiyle destek için 150 TL harcadı. Fenerbahçe kongre üyesi olan Necdet İnkaya, dün 5 taraftar kartı alarak 1300 TL harcadığını kaydediyor.

Fenerbahçe dergisi de taraftarları telefon ile arayarak, abonelik ile takıma destek çağrısı yapıyor.