BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,81
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL

Taraf yazarları MİT'e ateş püskürdü

Melih Altınok ve Markar Esayan TGRT Haber ekranlarında MİT'e isyan ettiler, Taraf yazarlarına dönük dinleme ve takibi eleştirdiler...

Abone ol

Taraf yazarları Melih Altınok ve Markar Esayan canlı yayında MİT'e isyan ettiler.

TGRT Haber ekranlarında konuşan Taraf yazarları, Mehmet Baransu'nun kendini takip ettiren iki MİT'çiyi yakalatmasıyla ortaya çıkan gerçekleri eleştirdiler.

Altınok, MİT'in gazete yazarlarını takip altına alıp dinlemesinin kabul edilmez olduğunu söylerken olayın medyada hakkettiği yeri bulamadığını söyledi. 'Bunlar gazeteci değil mi?' diye soran Altınok şöyle dedi:

"Bu arkadaşlarımız neyle suçlandıklarını bile bilmiyorlar. Hangi suçlamayla bu takip ve dinleme yapılıyor. Bu durumda nasıl kendimizi güvende hisedeceğiz. Başkalarının paranoyak korkuları için kıyameti kopartıyorlar ama burada açıkça dinlendiği ve takip edildiği ortaya çıkan gazeteciler var ama kimse görmüyor. Neden bunlar gazeteci değil mi?" Markar Esayan da dinlendiği ortaya çıkan Taraf yazarlarından biri olarak olayın kendisini çok rahatsız ettiğini ancak yola devam etmekten başka seçenekleri olmadığını söyledi. Esayan, "En azından artık sözüm dinlemiyor diye şikayet etmeyeceğim" diyerek olayın esprisini yapmayı da ihmal etmedi.