BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Taner Yıldız ve Zafer Çağlayan suç duyurusu

Soma maden kazasında eşini kaybeden Naciye Kaya, Taner Yıldız ve Faruk Çelik hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

MANİSA'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden kazasında eşini kaybeden Naciye Kaya, yetkililere soruşturma izni vermediklerini ileri sürerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

Soma'daki Eynez Maden Ocağı'nda geçen yıl mayıs ayında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Mustafa Kaya'nın eşi Naciye Kaya adına avukat Deniz Özbilgin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini verdi.

Avukat Özbilgin, Bakanlar Yıldız ve Çelik ile bakanlık yetkilileri ve müfettişleri ile Maden İşleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin soruşturma izni vermediklerini savunarak, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Suç duyurusunda bulundukları kişilerin Soma maden faciası dosyasında isimlerinin yer aldığını öne süren Özbilgin, ilgili bakanlıkların yetkililer hakkında soruşturma izni vermediğini iddia etti.