BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,71
ALTIN 2.407,98
HABER /  DÜNYA

Tam 314 kişi yanarak öldü

Pakistan'da biri ayakkabı diğeri konfeksiyon işi yapan iki fabrikada çıkan yangında 314 kişi öldü.

Abone ol

Kaçmak için indikleri bodrum katta sıkışan işçilerin yardım çığlıkları, yürekleri dağladı

Pakistan önceki gün meydana gelen iki ayrı yangınla son yılların en büyük felaketini yaşadı. Karaçi ve Lahor şehirlerindeki iki fabrikada çıkan yangında toplam 314 kişi hayatını kaybetti. Karaçi kentindeki beş katlı tekstil fabrikasında salı gecesi çıkan yangında ölü sayısının en az 289 olduğu bildirildi.

Ölenler arasında, kurtulmak için pencerelerden atlayanların da olduğu belirtildi. Alevlerden kaçmaya çalışan 100 kadar işçi bulunduğu ve bunlar arasında atlayanlardan 65'inin vücudunda kırıklar oluştuğu açıklandı. Görgü tanıkları, yangın anında işçilerin imdat çığlıklarının duyulduğunu söyledi. Bölgeye giden onlarca itfaiye görevlisi, saatler süren söndürme çalışmalarının ardından alevlere son verebildi. Yangının çıkış nedeni ise henüz açıklanmadı. İtfaiye yetkilileri, kurbanların çoğunun yangından kaçmak için fabrikanın bodrum katına indiğini, ancak burada kapana kısıldıklarını açıkladı.

BİR KIVILCIM YETTİ

Bu felaketten birkaç saat sonra ülkenin ikinci büyük kenti Lahor'da dört katlı ayakkabı fabrikasında yangın çıktı. Elektrik şebekesinden çıktığı tahmin edilen yangında 25 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye yetkilileri, ayakkabı yapımında kullanılan kimyasalların zemin katta bulunan jeneratörden çıkan kıvılcımla tutuştuğunu söyledi. Kurbanların, zemin katta çıkan yangından kaçma şansı olmadığı belirtiliyor.