BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.451,96
HABER /  DÜNYA

Taliban'dan korkunç Ladin misillemesi

Askeri eğitim merkezine düzenlenen intihar saldırısında 70 kişi öldü.

Abone ol

Pakistan'ın kuzeybatı kesiminde yer alan bir emniyet akademisine yapılan inthar saldırısında 70 kişi öldü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Taliban'ın Pakistan kolu, bugün Şabkadar kentindeki emniyet akademisinde intihar saldırısı düzenledi. İlk belirlemelere göre saldırıda en az 70 kişinin öldüğü belirtildi. Taliban, intihar saldırısının 2 Mayıs günü ABD'li komandolar tarafından başkent İslamabad'ın yakınlarındaki Abbottabad'da öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'in intikamı olduğunu belirtti.

Örgüt, kanlı saldırının, "bin Ladin'in intikamını almak için düzenlenecek terör eylemlerinin ilki olduğunu" açıklarken, "saldırılarına devam edecekleri" tehdidinde bulundu.

Taliban, Pakistan'ın kuzeyindeki Peşavar kentine 30 km mesafede bulunan Şabkadar'ı savaş alanına çeviren saldırının ardından, AFP haber ajansına, "eylemlerin devam edeceğini" açıkladı.

Taliban sözcüsü Ehsanullah Ehsan, "Bu, Bin Ladin'in şehit düşmesinin intikamını almak için düzenlenen ilk saldırıydı. Pakistan ve Afganistan'da daha büyük saldırılara hazırlıklı olun" tehdidini savurdu.

İKİ PATLAMA OLDU

Emniyet akademisinde iki patlama yaşandığı ve patlamalardan bir tanesinin akademinin giriş kapısında meydana geldiği belirtildi. Patlamalar esnasında, akademide eğitim gören öğrenciler 10 günlük izinlerine ayrılmak için otobüslere biniyordu.

Pakistanlı yetkililer, bin Ladin'in öldürülmesinin ardından gelen kanlı saldırıda çok sayıda yaralanan olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtti.