BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.439,82
HABER /  GÜNCEL

Taksim'deki gösteride olaylar çıktı!

Paris'teki saldırıyı protesto eden yaklaşık 50 kişik grup Taksim'de saldırıları protesto etti. Yürüyüş sırasında gruba tepki gösterin 3 kişi gözaltına alındı.

Abone ol
Dünyayı ayağa kaldıran Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırılı protesto etmek için Taksim'de düzenlenen protesto yürüyüşü olaylı bitti. Gruba tepki gösteren 2 kişi polis tarafın uzaklaştırılırken Fransız Konsolosluğu'na yakın bir yerde de bir kişi gözaltına alındı.
 
Galatasaray Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup "Hepimiz Charlie’yiz" yazılı pankartın arkasında Fransız Konsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçti. İstklal caddesinin geçildiği sırada 2 kişi gruba yönelik tepki gösterdi.
 
PROTESTOCULARA PROTESTO
 
Polisin ilk olarak olay yerinden uzaklaştırıp polis otosuna bindirdiği bu kişinin "Müslüman kanları dökülüyor, siz hala burada konuşuyorsunuz" diye bağırdığı görüldü.
 
Gruptan uzaklaştırılıp polis otosuna bindirilen ikinci kişi de baş ve işaret parmakları açık elini kaldırarak çevredekilere gösterdi. Bu sırada yürüyüşü yapan gruptakiler de bu kişileri yuhaladı.
 
ÜÇÜNCÜ KİŞİYE DE POLİS UZAKLAŞTIRDI
 
Fransa’daki terörist saldırıyı protesto eden grup daha sonra yürüyüşüne devam ederek Fransız Konsolosluğuna ulaştı. Burada da bir kişi protestoculara yönelik "Fransa’da 12 kişi öldü diye mi yapıyorsunuz bunları " diye bağırdı. Polis bu kişiyi de çok hızlı olarak olay yerinden uzaklaştırdı. Yürüyüşünü tamamlayan grup basın açıklamasının ardından dağıldı. Protestoculara yönelik tepki gösteren 3 kişinin de kimliği açıklanmadı.