BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.475,78
HABER /  DÜNYA

Taksim’de protesto

Mısır’da gerçekleşen askeri darbenin ardından meydanlara inen Mursi yanlılarına yönelik bu sabah ordu tarafından düzenlenen saldırılar, İsta...

Abone ol

Mısır’da gerçekleşen askeri darbenin ardından meydanlara inen Mursi yanlılarına yönelik bu sabah ordu tarafından düzenlenen saldırılar, İstanbul Beyoğlu’nda protesto ediliyor.
Mısır’da 3 Temmuz’da gerçekleşen askeri darbenin ardından meydanlara inen Mursi yanlılarına yönelik saldırılar, akşam saatlerinden itibaren Galatasaray Meydanı’nda toplanan bir grup eylemci tarafından protesto ediliyor. Sabah erken saatlerde cunta tarafından başlatılan kanlı müdahalelerin ardından çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi, Beyoğlu’nda toplanan çok sayıda sivil ve siyasi parti temsilcileri tarafından kınanırken, “darbe” karşıtı pankart ve dövizler açıldı. Darbecilere karşı mücadele eden Müslüman Kardeşler’e ’yanınızdayız’ mesajı verilen protesto eyleminde, darbecilere direnenlere dua edildi. Suriye ve Mısır yönetimine karşı yapılan gösterilerde yüzlerce kalabalık ellerinde taşıdıkları "Katil Sisi, seninleyiz Mursi", mesajı verdi. Gösteriye katılanlar arasında kadın ve çocuklar da yer alırken, eylemde Mısır’daki askeri darbe sonrası gelişmelerde yakınlarını kaybedenler de yer aldı.
Öte yandan, protesto gösterisinde yapılan konuşmaların ardından Galatasaray Meydanı’ndan Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Eylemciler, şu sıralar Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapıyor.