BIST 10.182
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.380,30
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de öğrencilerin 'ödev' pikniği!

Taksim'de bir grup ödevlerini yapmak için meraklı gözlerin bakışları arasında piknik yaptı.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) okuyan Norveçli bir kız öğrenci, ödevi için gözlem yapmak üzere Türk ve yabancı arkadaşlarını da yanına alarak Taksim Atatürk Anıtı önünde piknik yaptı. Çevreden geçen vatandaşlar öğrencileri şaşkın bakışlarla izledi.

İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde okuyan Norveçli Ragnhkd Augustsen isimli öğrenci, Taksim ve Adalar'daki yaşam farkını ortaya koyan ödevini yapmak için sabah saatlerinde arkadaşlarıyla yola çıktı. Önce Büyükada'ya giden yabancı Norveç'li Augustsen ve arkadaşları burada yürüyüş ve koşu yaptı. Ardından Taksim'e gelen yabancı öğrenciler vatandaşların şaşkın bakışları arasında Cumhuriyet Anıtı önünde piknik yaptı. Yanlarında simit, domates, peynir, zeytin, börek ve kek getiren öğrenciler, güzel havayı da fırsat bilerek Taksim'ni tadını çıkardı.

Ada ve Taksim arasındaki farkı piknik yaparak çözmeye çalışan Türk ve Norveçli yaklaşık 15 öğrenci, çevreden geçenlerin de ilgisini çekti. Bir süre sonra sivil polis memurları, öğrencileri pikniklerini Taksim Gezi Parkı'nda yapmaları konusunda uyardı. Uyarılar üzerine piknik malzemelerini toplayan öğrenciler yerlerinden kalktı. Piknik yapmaktan vazgeçen öğrenciler, anıtın çevresindeki çimlerin üzerine oturarak ödev için etrafı gözlemledi.