BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  DÜNYA

Taksim’de kedi kurtarma operasyonu

Taksim Meydanı’nda bir aracın motoruna sıkışan yavru kediyi kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. Ankara’dan İstanbul’a sakat bir kediyi...

Abone ol

Taksim Meydanı’nda bir aracın motoruna sıkışan yavru kediyi kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. Ankara’dan İstanbul’a sakat bir kediyi sahiplenmek için gelen Burcu Öztaşçı kediyi kurtardı. Sakat kedinin sahibi olamayan Öztaşçı kurtardığı kediyi sahiplenerek Ankara’ya eli boş dönmemiş oldu.
İlginç kedi kurtarma operasyonu saat 11.00’da Taksim ışıklarda yaşandı. Park halindeik 34 JF 9346 plakalı bir otomobilin motorundan kedi sesi geldiğini duyan bir vatandaş durumu şoföre anlattı. Bunun üzerine araç sürücüsü aracın kaputunu açarak kedi sesi geldiğini fark etti. Araç sürücüsü durumu itfaiyeye haber verdi ancak bu sırada yoldan geçen vatandaşlar kurtarma operasyonuna başladı. Vatandaşları çeşitli denemeleri sonucunda motordan çıkan kedi, bu kez de olay yerine toplanan kalabalıktan korkarak otomobilin sol ön tekerlek bölümüne kaçtı.
Yavru kedi uzun uğraşlar sonucunda Burcu Öztaşçı isimli genç kız tarafından kurtarıldı. Burcu Öztaşçı, Ankara’dan İstanbul’a sakat bir yavru kedi sahiplenmek niyetiyle geldiğini ve bu olayın kendisi için büyük bir tesadüf olduğunu söyledi.
Yavru kediyi kurtaran Burcu Öztaşçı, "Ankara’dayken sosyal medya üzerinden bacağı kesik bir yavru kediyi sahiplenmek için İstanbul’a geldim. Fakat İstanbul dışında yaşadıkları için sahibi kendiyi vermedi. Yavru kediyi sahiplenemeyince çaresiz geri dönüyorduk. Tesadüfen buradan geçerken bir kedinin araca sıkıştığını fark ettim ve zaten aşağıya inmişti bende kurtardım. Geri dönüyorduk bu şans oldu’’ şeklinde konuştu.
Yanında hazır bulunan boş kedi kafesine kurtardığı kediyi koyan Burcu Öztaşçı, böylece Ankara’ya eli boş dönmemiş oldu.