BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  DÜNYA

Taksim’de arbede

Sağlıkla ilgili torba yasa tasarısını protesto eden İstanbul Tabip Odası üyeleri, Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak ...

Abone ol

Sağlıkla ilgili torba yasa tasarısını protesto eden İstanbul Tabip Odası üyeleri, Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamaya izin verilmeyince, polisle doktorlar arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede gazeteci olduğunu iddia eden bir kişi gözaltına alındı.
İstanbul Tabip Odası, sağlıkla ilgili düzenlemeler içeren torba yasa tasarısını protesto etmek için Taksim Hill Otel’de "Tıp Etiği ve Hekim Sorumluluğu" konulu panel düzenledi. Panel öncesinde Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde toplanan doktorlar, basın açıklaması yapmak istedi. Taksim’de önlem alan polis, açıklamanın yapılmasına izin vermedi. Bunun üzerine yaklaşık 30 kişilik grup, metro çıkışında açıklama yapmak için ısrar etti. İzin verilmemesine rağmen İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, basın açıklamasını okumaya başladı. Bu sırada araya giren polisle, doktorlar arasında arbede yaşandı. Çevik kuvvet polisi, kalkanlarla grubu, panelin düzenlendiği Hill Otel’e doğru sürükledi. Yaşanan arbede otel önünde de devam etti. Bu sırada gazeteci olduğunu iddia eden bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Uzun süren tartışmalar sonunda polis, grubun otel önünde basın açıklaması yapmasına izin vermedi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Ali Çerkezoğlu, "AKP hükümetinin TBMM’ye sunduğu sağlık torba yasasında sağlık çalışanları ve halkın sağlık hakkını olumsuz etkileyecek onlarca madde bulunuyor. Ancak bunun içinde biri var ki sağlık hizmetlerinin tanımını, hekimliğin evrensel içeriğini ve varlık sebebini ortadan kaldıracak nitelikte. Yasada ’Olağanüstü durumlarda mesleğini icraya yetkili kişilerce acil sağlık hizmeti ulaşana kadar verilecek olan sağlık hizmeti hariç, ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılır’ deniyor. Bu hukuk tarihine kara bir leke olarak girmek üzeredir. Hekimlerin komşusuna bile sağlık hizmeti vermesi, hapis cezasıyla sonlanabilecek bir kabul ülkesi haline gidiyoruz" dedi. Grup daha sonra otele girerek panele katıldı.
(İHA)