BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Taksim eyleminde bomba paniği

Aydın’da Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek için düzenlenen gösterilerin bitiş noktasında bırakılan şüpheli çanta paniğe neden oldu. <...

Abone ol

Aydın’da Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek için düzenlenen gösterilerin bitiş noktasında bırakılan şüpheli çanta paniğe neden oldu.
Aydın’da çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek için gösteri düzenlendi. Sevgi Yolu’nda toplanan kalabalık, Adnan Menderes Bulvarı güzergahında sloganlar eşliğinde yürüyerek hükümeti protesto etti. Grubun basın açıklaması yapıp eylemi bitirmek üzere yeniden sevgi yoluna yaklaştığı sırada bölgede görevli polis ekipleri elektrik panosu kenarına bırakılmış şüpheli çantayı fark etti. Çantanın panoya zincirlenmişi andıran görüntüsü şüpheleri daha da artırdı.
Bölgeyi güvenlik koridoruna alan polis ekipleri, yayaların geçişine izin vermedi. Yanlışlıkla bölgeye giren vatandaşlar, uyarılınca korku içinde bölgeden uzaklaştı. Eylemi bitirmek için bölgeye gelen gruplar, durumdan habersiz olunca alana girmek istedi. Polisin uyarısıyla kalabalık, bomba imha uzmanı görevini tamamlayıncaya kadar bölgeye girmedi.
Bomba uzmanı tarafından kesilerek açılan çantanın içerisinden boş su şişeleri çıktı. Çantanın bağlı olduğu sanılan zincirlerin gerçekte elektrik panosunun kilitlenmesi için kullanıldığı anlaşıldı. Çantanın uzaklaştırılmasının ardından alana giren gruplar, basın açıklaması yaparak eylemlerini olaysız bir şekilde sonlandırdı.
(İHA)