BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  DÜNYA

Taksim Anıtı’na çıkan göstericilere gözaltı

Taksim Anıtı’na çıkarak eylem yapan iki kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Eylemcilerin, kanser hastası olan ve tutuklu bulunan Kemal ...

Abone ol

Taksim Anıtı’na çıkarak eylem yapan iki kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Eylemcilerin, kanser hastası olan ve tutuklu bulunan Kemal Avcı’nın serbest kalması için anıta çıkarak eylem yaptığı öğrenildi.
Gençlik Federasyonu üyesi olduğu öğrenilen biri kadın, iki kişi Taksim anıtına çıkarak pankart açtı. Açtıkları pankartta “Kanser hastası Kemal Avcı serbest bırakılsın yazan” eylemciler slogan atmaya başladı. Yoldan geçen vatandaşları da eylemlerine destek vermeye çağıran iki protestocuya polis müdahale etti. Aşağıya inmeyeceklerini ve eylemlerine devam edeceklerini söyleyen protestocular, polise zor anlar yaşattı. Anıta çıkan sivil polisler, ellerindeki pankartı aldıktan sonra iki eylemciyi aşağıya indirmeye çalıştı. Protestocuları zorda olsa aşağıya indiren polisler, ikiliyi ekip otosuna bindirerek gözaltına aldı. Bu esnada da tedbir amaçlı çevik kuvveti olay yerinde hazır bulundu. Göstericilere vatandaşların bazıları tepki gösterirken bazıları da alkışlarla destek verdi.
(İHA)